Friptură de porc înăbușită, cu muștar și usturoi

Apare în Mancaruri cu carne, Fripturi, Carne de porc

Friptură de porc înăbușită, cu muștar și usturoi
2 voturi
5 2

O bucată de carne rumenită în cuptor, în tihnă, cu un sos delicios, poate fi o variantă perfectă de cină sau prânz. Avantajul cărnii gătite la cuptor este că rămâne fragedă și suculentă, se gătește pe îndelete și nu va fi fadă sau uscată, indiferent dacă este o carne cu mai multă sau mai puțină grăsime.

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc (pulpă sau ceafă)
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 pahar de vin sec
  • 2 linguri muștar
  • 100 ml smântână lichidă
Timp de preparare: 1 ora si 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puteți face această friptură cu un sos la final sau simplă, de aceea muștarul și smântâna sunt opționale.

Puneți carnea de porc curățată într-o tavă. Presărați sare, piper și foi de dafin peste. Turnați vinul, uleiul, acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor, la foc mic. După prima jumătate de oră, adăugați ceapa tăiată julien și usturoiul tocat mărunt.

Dați din nou la cuptor și verificați din când în când. În funcție de mărimea bucății de carne, aceasta trebuie să stea la cuptor 1,5 - 2 ore. Adăugați câte o jumătate de pahar de apă, dacă este nevoie și lichidul scade. Întoarceți bucata de carne pe toate părțile.

La final, dacă vreți să faceți sos, amestecați muștarul cu smântâna lichidă și cu câteva linguri din sosul pe care și l-a lăsat friptura.

Turnați totul peste friptură și mai dați la cuptor, de data aceasta fără folie de aluminiu, pentru 10 minute.

Serviți carnea cu salată sau cu garnitura preferată. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Medalion De Porc Cu Chilli, Lamaie Si Smantana

Un preparat perfect pentru un pranz in familie.

Porc Cu Tarhon

E gata in 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.

Piure De Cartofi Cu Usturoi

Aroma de usturoi se potriveste perfect cu un piure cremos.

Cotlete De Porc Cu Sos Tonkatsu

O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.

Cotlet De Porc Cu Sirop De Artar Si Mustar

Desi nu pare, aceasta reteta este foarte usor de facut si este delicioasa.

Porc Cu Sos Remoulade De Telina

Un preparat care este gata in numai 30 de minute.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta