Friptură de porc cu rozmarin

Apare în Carne de porc, Mancaruri cu carne, Fripturi

Friptură de porc cu rozmarin
4 voturi
3 4

Friptura de porc este nelipsită de pe mesele românilor iarna, și mai ales de sărbători. O puteți prepara din orice carne de porc: ceafă, cotlet, mușchi sau mușchiuleț, în funcție de cât de grasă este carnea și de cum doriți să prgătiți friptura: grătar, grill, cuptor etc.

Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de mușchi de porc la cuptor, gătit în tihnă, la foc mic, perfectă pentru masa de Crăciun și nu numai. O friptură aromată cu vin, usturoi și rozmarin, perfectă alături de o porție de cartofi sau o salată. 

Ingrediente

  • o bucată mușchi de porc (1 kg)
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 1 pahar vin sec
  • 3-4 crenguțe rozmarin proaspăt
  • 2 linguri unt
  • 1 linguriță boia
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Faceți un amestec din: untul cald, sare, piper, boia și o lingură de rozmarin tocat. Ungeți bine carnea de porc pe toate părțile.

Puneți carnea în tavă, tăiați căpățâna de usturoi pe jumătate și puneți-o și pe ea în tavă, alături de foile de dafin. Turnați vinul și un strop de apă și lăsați carnea să stea așa o jumătate de oră.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați la cuptor, la 160-170 de grade. Verificiați din jumătate în jumătate de oră și mai adăugați apă dacă mai este nevoie. Întoarceți carnea din când în când. Cu cât o lăsați mai mult la cuptor și la foc mai mic, cu atât friptura va fi mai fragedă și mai suculentă.

În funcție de cât de mare este bucata de carne, aceasta are nevoie de 2,5-3 ore pentru a se găti. La final, îndepărtați folia și mai lăsați cât să se rumenească friptura și să se lege puțin sosul.

Decorați cu rozmarin proaspăt și serviți.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Medalion De Porc Cu Chilli, Lamaie Si Smantana

Un preparat perfect pentru un pranz in familie.

Porc Cu Tarhon

E gata in 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.

Prajitura Cu Portocale, Rozmarin Si Malai

O prajitura aromata, care poate fi pastrata in frigider timp de pana la cinci zile.

Cotlete De Porc Cu Sos Tonkatsu

O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.

Cotlet De Porc Cu Sirop De Artar Si Mustar

Desi nu pare, aceasta reteta este foarte usor de facut si este delicioasa.

Porc Cu Sos Remoulade De Telina

Un preparat care este gata in numai 30 de minute.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta