O bucată de carne rumenită în cuptor, în tihnă, cu un sos delicios, poate fi o variantă perfectă de cină sau prânz. Avantajul cărnii gătite la cuptor este că rămâne fragedă și suculentă, se gătește pe îndelete și nu va fi fadă sau uscată, indiferent dacă este o carne cu mai multă sau mai puțină grăsime.

Friptură de porc înăbușită, cu muștar și usturoi
Timp total 1 oră și 45 minute

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc (pulpă sau ceafă)
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 pahar de vin sec
  • 2 linguri muștar
  • 100 ml smântână lichidă

Mod de preparare

Puteți face această friptură cu un sos la final sau simplă, de aceea muștarul și smântâna sunt opționale.

Puneți carnea de porc curățată într-o tavă. Presărați sare, piper și foi de dafin peste. Turnați vinul, uleiul, acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor, la foc mic. După prima jumătate de oră, adăugați ceapa tăiată julien și usturoiul tocat mărunt.

Dați din nou la cuptor și verificați din când în când. În funcție de mărimea bucății de carne, aceasta trebuie să stea la cuptor 1,5 - 2 ore. Adăugați câte o jumătate de pahar de apă, dacă este nevoie și lichidul scade. Întoarceți bucata de carne pe toate părțile.

La final, dacă vreți să faceți sos, amestecați muștarul cu smântâna lichidă și cu câteva linguri din sosul pe care și l-a lăsat friptura.

Turnați totul peste friptură și mai dați la cuptor, de data aceasta fără folie de aluminiu, pentru 10 minute.

Serviți carnea cu salată sau cu garnitura preferată. Poftă bună!