Dacă este un mic dejun care ne aduce aminte de copilărie, cu siguranță este vorba despre frigănele. Sau pâine în ou, sau oricum doriți să le numiți. Le făceau mamele și bunicile noastre, atunci când ceream ceva dulce sau ca mic dejun, cu zahăr tos deasupra și cu o cană de ceai sau lapte. 

Nimic nu se compară, dimineața, cu mirosul de pâine prăjită în ou, dar mai ales cu gustul ei. Te duce instant cu gândul la copilărie, oricât de departe ai fi de casa părintească și oricât de mult timp a trecut de atunci. 

Gustarea noastră preferată poate fi și gustarea preferată a copiilor noștri, așa că am adaptat puțin rețeta originală și astăzi vă propunem o variantă de frigănele aromată, parfumată cu zahăr vanilat, numai bună pentru o dimineață în familie.

Frigănele sau pâine dată prin ou - micul dejun al copilăriei
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 4-6 felii de pâine
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • dulceață de fructe sau fructe proaspete (opțional)

Mod de preparare

Bateți ouăle cu un praf de sare și cu zahărul vanilat. Adăugați laptele și amestecați bine. Puteți omite zahărul vanilat, dacă vreți frigănele sărate.

Tăiați pâinea în felii groase și treceți-le pe fiecare prin amestecul de ou și lapte. Este ideal ca pâinea să fie veche de o zi-două, nu proaspătă, pentru că se va tăia mai bine și nu va absorbi mult lichid.

Puneți o tigaie la încins și adăugați uleiul. Prăjiți feliile de pâine pe fiecare parte, 2-3 minute.

Puteți servi frigănelele simple, cu dulceață sau miere, cu fructe sau cu cremă de brânză, dacă le preferați în varianta sărată.

Poftă bună!