Franzelă umplută cu spanac și cașcaval

Apare în Aperitive

Franzelă umplută cu spanac și cașcaval
1 voturi
5 1

Ce faci când ai o pâine care dă semne să se învechească, dar nu vrei sa o arunci? O transformi în cea mai delicioasă gustare, și o umpli cu cașcaval și spanac.

Ideea de franzelă umplută cu brânzeturi nu este nouă, dar au apărut o mulțime de variațiuni și opțiuni pentru toate gusturile. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de franzelă umplută cu spanac și cașcaval, delicioasă și sățioasă. Se face ușor și este perfectă pentru o gustare de care să se bucure întreaga familie. 

Ingrediente

  • 250 g spanac
  • 50 g unt
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 4 linguri smântână
  • 150 g cașcaval ras
  • 50 g parmezan
  • 1 franzelă pe vatră
  • sare
  • piper
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă cu hârtie de copt.

Scurgeți spanacul de apă și tocați-l mărunt, dacă nu este deja tocat. Puneți untul într-o tigaie pe foc și căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugați spanacul și sotați-l și pe el două minute.

Lăsați amestecul să se răcească puțin, după care adăugați smântâna, cașcavalul și parmezanul date pe răzătoare și amestecați. Asezonați cu sare și cu piper.

Folosind un cuțit ascuțit sau special pentru pâine, faceți tăieturi oblice, dar nu până jos. Apoi tăiați în sens invers, astfel încât să obțineți ca niște pătrățele.

Puneți amestecul de spanac cu cașcaval printre tăieturi, cu o linguriță, având grijă să îl distribuiți uniform. Puneți franzela în tavă și dați la cuptor pentru 10-15 minute. Cașcavalul se va topi, iar pâinea se va înmuia.

Serviți franzela caldă, după ce ați scos-o din cuptor. Opțional, stropiți-o cu puțin ulei de măsline și presărați oregano sau busuioc peste.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Rigatoni Cu Ricotta, Spanac Si Pancetta

O sa fi uimit de rapiditatea cu care vei prepara aceasta reteta.

Paine Condimentata, Cu Spanac

Ce poate fi mai gustos decat o paine preparata in casa? Una bogata in seminte si legume!

Pizza Cu Spanac Si Anghinare

Pentru un blat crocant, poti coace aceasta pizza intr-o tigaie de teflon.

Ravioli Cu Spanac

Aromele Italiei sunt exprimate cel mai bine prin simplitate: un strop de condimente, un pic de ulei si cina este pe masa in cateva minute.

Salata De Spanac Cu Muschi De Vita Si Afine

Un pranz usor si sanatos, gata in numai 30 de minute.

Peste In Crusta De Migdale Cu Spanac

Desi este o dovada de maiestrie in bucatarie, pestele gatit in crusta este foarte usor de preparat. Urmeaza pasii de mai jos.

Salata De Spanac Cu Capsuni Si Branza De Capra

O salata usoara de vara, gata in cateva minute.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta