Un preparat pe care il poti servi ca aperitiv, sau il poti impacheta pentru un pranz la locul de munca.

Foietaj cu ton si oua
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 5 oua
  • 40g unt
  • 40g faina
  • 450ml supa de legume, fierbinte
  • patrunjel proaspat tocat
  • 400g ton buccati, scurs
  • 500g foietaj

Mod de preparare

1. Se fierb 4 oua timp de 7 minute, apoi se scurg si se trec sub un jet de apa rece. Se cuarat de coaja si se taie in bucati. Se pun deoparte.

2. Se incazeste cuptorul la 200C. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se fierbe timp de 1 minut. Se adauga treptat supa, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe, amestecand, timp de 3-4 minute, pana cand se ingroasa. Se pune compozitia intr-un castron, se adauga patrunjelul, ouale fierte si tonul, se asezoneaza si se amesteca usor, apoi se lasa sa se raceasca timp de 15 minute.

3. Intre timp, se imparte aluatul pe jumatate si, pe o suprafata usor pudrata cu faina, se intinde fiecare bucata intr-un dreptunghi mare. Se pune unul dintre dreptunghiuri intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se bate oul ramas cu putina sare si se perie de-a lungul fiecarei margini de aluat.

4. Se pune umplutura peste aluatul din tava, lasand o margine. Se acopera cu al doilea dreptunghi de aluat, Sigilind marginile cu o furculita.

5. Se inteapa partea de sus a aluatului cu un cutit. Se perie cu ou si se lasa la copt timp de 30 de minute. Se taie si se serveste.