Combinatia perfecta intre parmezan, ierburi aromate si rosii suculente, intr-un starter cu care iti vei incanta invitatii.

Foietaj cu rosii si condimente
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 250g rosii cherry, taiate pe jumatate
  • ulei de masline
  • 375g foietaj
  • 4 linguri crema de branza
  • 2 galbenusuri de ou
  • 25g parmezan, ras fin
  • 2 linguri de ceapa verde tocata
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun rosiile cherry pe o tava de copt, se imprastie putin ulei si se asezoneaza. Se coc timp de 20 de minute pana cand se inmoaie.

2. In acelasi timp, se desface aluatul. Se taie in 4 dreptunghiuri si se transfera pe o foaie de copt. Se lasa o margine de 1 cm la fiecare dreptunghi si se inteapa mijlocul cu o furculita.

3. Se coace timp de 8 minute pana cand se umfla si incepe sa devina auriu. Se preseaza centrele dreptunghiurilor in jos cu degetele.

4. Intre timp, se amesteca crema de branza, 1 galbenus de ou, parmezan si ceapa verde, se asezoneaza si se imparte intre tarte. Se acopera cu rosiile, apoi se bate usor celalalt galbenus si se perie marginea aluatului. Se coace timp de 10-12 minute. Se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si se serveste.