Daca prepari o data aceasta focaccia, nu vei mai opta pentru painea din magazin.

Focaccia, o reteta testata de generatii
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 350g faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 7g drojdie
  • 15ml ulei de masline
  • Pentru topping:
  • frunze mici de salvie
  • 1/2 ceapa rosie, taiata subtire
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

1. Se unge o tava cu putin ulei. Se pun faina, sarea si drojdia intr-un bol. Se incorporeaza 210 ml apa calduta si uleiul, amestecand constant pentru a forma un aluat moale.

2. Se acopera cu folie si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana cand se dubleaza in dimensiune.

3. Se framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, apoi se pune in tava.

4. Se acopera cu folie si se lasa sa creasca, intr-un loc cald, timp de 20 de minute. Folosind varful degetelor, se fac adancituri in aluat. Se acopera si se lasa sa creasca timp de aproximativ 10 minute.

5. In acelasi timp, se incalzeste cuptorul la 200C. Se imprastie aluatul cu frunze de salvie, ceapa, sare si piper negru proaspat macinat. Se perie cu ulei si se coace pe raftul mediu al cuptorului timp de aproximativ 30-35 de minute, pana cand capata o culoare aurie.