Focaccia cu rozmarin și usturoi

Apare în Paine, Aperitive

Focaccia cu rozmarin și usturoi
23 voturi
4 23

Dintre toate felurile de pâine, focaccia este cea mai aromată, cea mai gustoasă și singura pe care nu o poți refuza, orice ar fi. Celebra rețetă de pâine italiană a devenit cunoscută în toată lumea și a început să câștige din ce în ce mai mult teren. 

Focaccia pornește de la rețeta de bază a pâinii, doar că are o cantitate ceva mai mare de ulei de măsline și este foarte aromată. Cu usturoi, cu rozmarin, cu parmezan, cu măsline, cu busuioc... și lista poate continua. O puteți savura cu orice, de la salate până la ciorbe și supe. Caldă sau rece. Cu unt sau simplă. 

Dacă deja înghițiți în sec, trebuie să încercați această rețetă de focaccia cu usturoi și rozmarin. Se face ușor și vă garantăm că, odată ce o gustați, o veți face de fiecare dată când veți avea ocazia. 

Ingrediente

  • 450 ml apă
  • 1 pachet drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 650 g făină
  • sare
  • 200 ml ulei de măsline
  • rozmarin
  • usturoi
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Cerneți făina într-un bol. Separat, amestecați apa călduță cu drojdia și zahărul și lăsați până când maiaua își dublează volumul. 10 minute ar fi suficient.

Turnați maiaua în mijlocul făinii, adăugați o linguriță de sare și jumătate din uleiul de măsline și începeți să încorporați făina. Frământați până când aluatul nu se mai lipește de mâini, aproximativ 10 minute.

Puneți aluatul într-un vas uns cu puțin ulei de măsline și lăsați-l să crească, acoperit cu un prosop, aproximativ o oră.

Când aluatul a crescut, transferați-l într-o tavă unsă cu puțin ulei. Întindeți aluatul cu degetele, până când acoperă toată suprafața tăvii. Este important ca aluatul să fie întins cu mâna, pentru a nu scoate aerul din el.

Zdrobiți 2 căței de usturoi și amestecați cu uleiul rămas. Ungeți focaccia cu amestecul din abundență. Presărați rozmarin uscat și dați focaccia la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute sau până când s-a rumenit frumos.

Lăsați să se răcească și serviți focaccia cu ce vă place.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prajitura Cu Portocale, Rozmarin Si Malai

O prajitura aromata, care poate fi pastrata in frigider timp de pana la cinci zile.

Piure De Cartofi Cu Usturoi

Aroma de usturoi se potriveste perfect cu un piure cremos.

Tocanita De Miel Cu Cartofi Si Rozmarin

O reteta plina de savoare, potrivita pentru noptile de toamna.

Pulpa De Miel Cu Gem De Ardei Iute Si Rozmarin

Un preparat deosebit pentru o masa speciala.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Somon Cu Usturoi Si Varza De Bruxelles

Somonul cu varza de Bruxelles si usturoi, aromat cu vin si oregano proaspat, este un preparat destul de simplu pentru o masa in familie, insa...

Pulpe De Pui Cu Miere Si Portocale Intr-o Aroma Delicioasa De Ghimbir Si Usturoi

Atat copiii cat si adultii vor devora aceste pulpe de pui cu sos de miere cu aroma de portocale, ghimbir si usturoi.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta