Peștele nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație sănătoasă și echilibrată. 1-2 porții de pește pe săptămână vă asigură necesarul de omega 3 și omega 6 și reprezintă o alegere sănătoasă pentru prânz sau cină, pentru întreaga familie.

Puteți alege să preparați peștele la grătar, la cuptor, la abur sau pe grill și este de evitat prăjirea lui. Astăzi vă propunem o rețetă de pește pane, făcut la cuptor. Puteți înlocui somonul cu orice fel de pește, cum ar fi șalău, păstrăv, macrou, cod etc. 

File de somon pane
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți file de somon
  • 150 g pesmet
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 2 linguri muștar
  • 2 linguri miere

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt.

Curățați peștele de piele și oase. Ștergeți peștele cu prosoape de bucătărie, pentru a scăpa de excesul de apă. Presărați sare și piper peste bucățile de pește.

Amestecați mierea cu muștarul și ungeți suprafața fiecărei bucăți de pește. În acest fel, pesmetul va adera mai bine și gustul final va și unul iute-dulceag.

Amestecați pesmetul cu pătrunjel și câteva lingurițe de ulei. Treceți fiecare bucată de somon prin pesmet și apăsați, pentru a se forma o crustă cât mai uniformă.

Puneți în tavă și dați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când peștele s-a rumenit frumos. Serviți cu orez, legume, cartofi sau orice garnitură vă place.

Poftă bună!