Rețetele cu pește sunt printre cele mai ușoare și rapide idei pentru o masă delicioasă și sănătoasă. Atunci când nu mai știți ce să gătiți, luați un file de pește și pregătiți-l cum vă place: la abur, la grătar, la cuptor sau prăjit. 

Dacă vă place peștele pane, în crustă, crocant și aromat, astăzi vă propunem un file de șalău în crustă de fulgi de porumb, perfect alături de o porție de cartofi, dacă vreți un fel de mâncare de tip fish & chips sau cu legume sote. 

Puteți înlocui șalăul cu orice alt pește doriți. 

File de șalău în crustă de fulgi de porumb
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți file de șalău
  • 1/2 linguriță boia
  • 1/2 linguriță chimen
  • sare
  • piper
  • 100 g făină
  • 1 albuș de ou
  • 200 g fulgi de porumb
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i cu ajutorul unui sucitor.

Spălați peștele și ștergeți cu un prosop de hârtie. Curățați fileurile de piele și oase. Amestecați condimentele și presărați pe toate părțile bucățile de pește.

Bateți albușul de ou cu un praf de sare. Treceți fiecare bucată de pește prin făină, apoi prin albuș și la final prin fulgii de porumb mărunțiți.

Mai departe aveți două opțiuni: fie prăjiți peștele în ulei, câteva minute pe fiecare parte, fie puneți pe o tavă unsă cu puțin ulei și dați la cuptor pentru 30-35 de minute sau până când s-a rumenit.

Serviți cu orez, cu legume sote, cartofi sau simplu, cu puțină zeamă de lămâie.

Poftă bună!