Un file de pește este întotdeauna o idee excelentă pentru o masă delicioasă, rapidă și sănătoasă. Este gata în mai puțin de jumătate de oră, este sănătos și sățios și vă scoate din încurcătură atunci când vreți să pregătiți o cină rapidă. 

Astăzi vă propunem o rețetă de file de păstrăv la tigaie, în sos de unt, aromat cu vin, usturoi și pătrunjel. Se face foarte repede și îl puteți servi cu orice fel de garnitură vă place. De asemenea, puteți folosi orice fel de file de pește în loc de păstrăv. 

File de păstrăv prăjit în sos de unt, lămâie și usturoi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 fileuri de pește
  • 3-4 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță ierburi aromatice (cimbru, oregano, busuioc)
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri vin alb
  • 2 linguri unt
  • pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

Curățați peștele și tapetați cu prosoape de bucătărie pentru a absorbi excesul de apă. Asezonați peștele cu sare, piper și ierburile aromatice.

Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie pe foc. Puneți peștele cu pielea în sus și prăjiți 3-4 minute, cât să capete culoare. Întoarceți peștele cu pielea în jos și mai prăjiți și pe partea aceea câteva minute. Timpul de gătire depinde de grosimea bucății de pește, așa că s-ar putea să fie nevoie să îl lăsați mai mult.

Când peștele este gata, scoateți-l pe o farfurie. În aceeași tigaie, puneți restul de ulei, untul, vinul și usturoiul tăiat felii. Lăsați pe foc până când usturoiul s-a înmuiat și vinul s-a evaporat.

Opriți focul și adăugați zeama de lămâie. Puneți din nou fileurile de pește în tigaie și amestecați cu sosul. Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!