Ficățeii sunt o sursă importantă de proteine și fier și nu trebuie să lipsească din alimentație, într-un regim de viață echilibrat. Fie că alegeți să îi gătiți înăbușiți, la grătar sau la cuptor, există o mulțime de rețete care să îi pună în valoare și să le scoată în evidență gustul și proprietățile. 

Astăzi vă propunem o rețetă de ficăței inspirată din bucătăria franceză, cu ceapă și vin alb, rumeniți la cuptor, foarte simplu de făcut. 

Ficăței lionezi
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 400 g ficăței
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 300 ml vin alb
  • 3 cepe

Mod de preparare

Curățați și spălați bine ficățeii în apă rece. Puneți-i într-o tavă, alături de sare, piper și ulei și amestecați bine totul. Dați tava la cuptor pentru 15 minute.

Între timp, tăiați ceapa julien, scoateți ficățeii și adăugați ceapa și vinul peste ei. Dați din nou la cuptor pentru încă 15-20 de minute. Ficățeii trebuie să fie gătiți, ceapa rumenită, iar vinul să se fi evaporat.

Amestecați din când în când, astfel încât ficățeii să se gătească uniform. Serviți cu garnitura preferată sau cu salată.

Poftă bună!