Ficăței cu mere și ceapă roșie

Apare în Carne de pui, Mancaruri cu carne, Fripturi

Ficăței cu mere și ceapă roșie
10 voturi
3 10

Ficatul de pui este o sursă excelentă de proteine și fier, dar mulți se feresc de el, din cauză că este pretențios de gătit. Dacă nu este pregătit cum trebuie, ficatul este amar și greu de mâncat. Există însă câteva secrete care fac nu numai ca ficatul să nu mai fie amar, ci să fie delicios. 

Unul dintre aceste secrete îl reprezintă mărul. Atunci când este gătit împreună cu mere, acestea preiau din gustul amar al ficatului și îl neutralizează. 

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 2 cepe roșii
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • un cubuleț de unt
  • 2 lingurițe miere
  • 100 ml vin alb
  • 5 mere
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați și curățați ficatul de pui. Puneți-l la fiert în apă cu sare și lăsați-l să dea în câteva clocote. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață. Lăsați să fiarbă 20 de minute.

Între timp, curățați ceapa și merele. Tăiați ceapa julien și merele felii și căliți-le în unt și ulei de măsline. Puneți ficatul scurs de apă, vinul, sare, piper și fierbeți 5-7 minute sau până când vinul se evaporă.

Lăsați ficățeii să se rumenească după ce lichidul din vas a scăzut. La final, opriți focul și adăugați mierea. Amestecați și serviți cu verdeață proaspăt tocată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Carnati Cu Mere Si Cartofi La Cuptor

Acest fel de mancare este perfect pentru sezonul rece.

Salata De Iarna Cu Mere Si Nuci

Dupa masa bogata de Craciun, aceasta salata crocanta, cu nuci proaspete este exact ceea ce iti trebuie.

Supa Ungureasca De Mere

Incearca acest fel de mancare inedit pentru care nu ai nevoie decat de 35 de minute.

Briose Cu Mere, Cheddar Si Quinoa

Briose sanatoase care pot fi servite alaturi de supe si fripturi.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta