Rețetele de paste cu fructe de mare sunt unele dintre cele mai simple și mai gustoase pe care le puteți pregăti. Sunt delicioase, sănătoase și au avantajul că se fac rapid și ușor. Fructele de mare nu necesită timp îndelungat de gătire, așa că, în jumătate de oră, puteți avea o cină delicioasă sau un prânz pe cinste. 

Astăzi vă propunem o rețetă de paste cu creveți și sos alb, fină, cremoasă și ușor de făcut. Puteți folosi orice fel de paste vă plac, dar sunt indicate cele lungi, precum spaghetele, tagliatelele sau fettuccinele. 

Fettuccine Alfredo cu creveți
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 g paste (fettuccine sau tagliatele)
  • 3 lingurițe unt
  • 400 g creveți curățați
  • sare
  • piper
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe făină
  • 150 ml smântână lichidă
  • 1/2 cană lapte
  • 1 gălbenuș de ou
  • parmezan ras
  • pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

Puneți o oală cu apă și sare la fiert și, când dă în clocot, adăugați pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe pachet.

Puneți 2 lingurițe de unt într-o tigaie pe foc și, când s-a topit, adăugați usturoiul tocat mărunt și creveții. Asezonați cu sare și piper și prăjiți creveții până când nu mai sunt rozalii, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoateți creveții din tigaie, adăugați restul de unt, făina și amestecați. Când amestecul s-a îngroșat, puneți laptele și smântâna lichidă, după care gălbenușul. Când amestecul fierbe ușor, adăugați parmezanul ras, amestecând încontinuu.

Când sosul devine consistent și parmezanul s-a topit, puneți din nou creveții în vas și pastele scurse de apă. Amestecați bine și mai lăsați un minut pe foc pentru ca aromele să se combine. Păstrați o cană din apa în care au fiert pastele, în cazul în care va fi nevoie să mai diluați sosul.

Serviți pastele cu extra parmezan ras și cu pătrunjel tocat.

Poftă bună!