Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Apare în Supe de legume, Ciorbe, Supe si ciorbe

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc
12 voturi
3 12

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale.

La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ingrediente

  • 500 g fasole uscată
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapă roșie mare
  • 3-4 tulpini de țelină
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriță paprika
  • sare
  • piper
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți fasolea la înmuiat în apă rece câteva ore, sau ideal peste noapte. Schimbați apa și fierbeți fasolea 30-35 de minute, sau până când se înmoaie. Scurgeți fasolea de apă și puneți-o deoparte, dar păstrați zeama în care a fiert.

Tocați mărunt ceapa, morcovii și țelina. Puneți câteva linguri de ulei de măsline într-un vas pe foc, adăugați legumele și căliți pentru câteva minute. Puneți și pasta de tomate și mai lăsați pe foc 2 minute.

Puneți boabele de fasole în vas și turnați din apa în care a fiert fasolea cât să acopere boabele. Când legumele au fiert complet, asezonați cu sare și piper și puneți restul de ulei și paprika.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Risotto Cu Fasole Verde Si Ricotta

Aceasta reteta rapida de risotto vegetarian o poti prepara atunci cand vrei sa economisesti timp.

Ciorba De Fasole Ca La Mama Acasa

O supa care se poate servi cu panini cu ton.

Salata De Ton Cu Fasole, O Combinatie Italiana Pe Care Trebuie Sa O Incerci!

O combinatie italiana de ton si fasole care poate constitui un pranz delicios si satios.

Supa De Porc Cu Fasole Si Napi

O supa de origine spaniola, foarte usor de facut.

Tocana De Dovleci, Napi Si Fasole

O reteta sanatoasa si o sursa buna de proteine, chiar daca nu contine carne.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta