Falafel Cu Sos Harissa

Apare în Mancaruri cu legume

Falafel Cu Sos Harissa
16 voturi
3 16

O reteta perfecta pentru vegetarieni, dar te poti bucura si tu de acest preparat, langa un sos picant.

Ingrediente

  • 410g conserva naut, scursa
  • 4 cepe verzi, tocate
  • 1/2 lingurita de chimen macinat
  • 2 linguri pasta harissa
  • 1 lamaie
  • 3 linguri de ulei de masline
Timp de preparare: 20 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se paseaza nautul intr-un blender. Se adauga trei sferturi din ceapa verde, chimen si 1 lingura pasta harissa. Se stoarce sucul de la 1/2 lamaie, se adauga 1 lingura de suc peste naut si se taie jumatatea ramasa in bucati pentru a servi (se pune sucul ramas deoparte). Se asezoneaza si se paseaza bine. Se formeaza, din compozitie, 6 bile.

2. Se spala 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga bilele de naut in tigaie si se prajesc timp de 3-4 minute fiecare parte, pana devin aurii.

3. Intre timp, se amesteca restul de harissa si ulei de masline cu suc de lamaie. Se condimenteaza si se adauga restul de ceapa de primavara.

4. Se imparte falafel intre 2 farfurii si se toarna sosul. Se serveste cu bucati de lamaie si rucola.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Biscuiti Cu Branza Si Sos De Rosii - Reteta De Halloween

Creeaza o atmosfera infricosatoare de Halloween cu aceste aperitive.

Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre

Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.

Cotlete De Porc Cu Sos Tonkatsu

O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.

Porc Cu Sos Remoulade De Telina

Un preparat care este gata in numai 30 de minute.

Pui Cu Sos Balsamic Si Legume

Daca te-ai saturat de preparatele clasice din piept de pui, incearca aceasta reteta.

Paste Cu Carne Si Sos

Nu intotdeauna ai suficient timp la dispozitie pentru a pregati cina. Iata un preparat porivit pentru zilele in care vrei sa gatesti ceva rapid si...

Cod Cu Sos De Rosii, Un Peste Aromat Care Iti Bucura Simturile

Un peste aromat care poate fi servit langa o salata de orez.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta