Adaugă rețeta »

Falafel Cu Sos Harissa

Apare în Mancaruri cu legume

Falafel Cu Sos Harissa
12 voturi
3 12

O reteta perfecta pentru vegetarieni, dar te poti bucura si tu de acest preparat, langa un sos picant.

Ingrediente

  • 410g conserva naut, scursa
  • 4 cepe verzi, tocate
  • 1/2 lingurita de chimen macinat
  • 2 linguri pasta harissa
  • 1 lamaie
  • 3 linguri de ulei de masline
Timp de preparare: 20 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se paseaza nautul intr-un blender. Se adauga trei sferturi din ceapa verde, chimen si 1 lingura pasta harissa. Se stoarce sucul de la 1/2 lamaie, se adauga 1 lingura de suc peste naut si se taie jumatatea ramasa in bucati pentru a servi (se pune sucul ramas deoparte). Se asezoneaza si se paseaza bine. Se formeaza, din compozitie, 6 bile.

2. Se spala 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga bilele de naut in tigaie si se prajesc timp de 3-4 minute fiecare parte, pana devin aurii.

3. Intre timp, se amesteca restul de harissa si ulei de masline cu suc de lamaie. Se condimenteaza si se adauga restul de ceapa de primavara.

4. Se imparte falafel intre 2 farfurii si se toarna sosul. Se serveste cu bucati de lamaie si rucola.
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Falafel Cu Sos Harissa" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Falafel Cu Seminte Si Sos Tahini

O reteta sanatoasa, fara gluten, cu seminte de floarea soarelui, caju, ierburi proaspete, condimente si seminte de susan.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!