Vă e poftă de o mâncare cu iz oriental sau pur și simplu vreți ceva ușor de făcut, rapid și fără carne? Ați ajuns exact unde trebuie, pentru că astăzi vă propunem o porție delicioasă de falafel, chifteluțe din năut cu pătrunjel și condimente, 100% vegetariane și care se potrivesc de minune alături de o salată tabouleh.

Falafelul este alegerea perfectă dacă vreți să savurați niște chifteluțe aromate, dar v-ați săturat de carne. Este o rețetă ușoară, perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă. Falafelul se potrivește de minune cu salata tabouleh, dar nu este obligatoriu să le savurați împreună. Puteți combina falafelul cu sosuri, cartofi prăjiți sau orice vă trece prin minte.

Falafel arăbesc cu salată tabouleh
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g năut fiert
  • 2 cepe
  • 3 legături pătrunjel
  • 2 lingurițe chimion
  • 1 linguriță coriandru
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • sare
  • piper
  • Pentru salată:
  • 3 linguri cus-cus
  • 2-3 roșii
  • 2 legături pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • sâmburi de rodie

Mod de preparare

Dacă folosiți năut uscat, veți avea nevoie de aproximativ 250 g de năut, pe care îl lăsați la înmuiat peste noapte.

Puneți într-un bol năutul scurs de apă, ceapa tocată, pătrunjelul tocat și condimentele și amestecați bine.

Puneți amestecul într-un robot de bucătărie și mixați până când obțineți o pastă omogenă. Încorporați făina și bicarbonatul și amestecați din nou.

Formați chifetulețe cu mâna, rotunde sau aplatizate, cum doriți. Puneți chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute, sau până când s-au rumenit.

Puteți prăji falafelul și în baie de ulei încins, câteva minute pe fiecare parte, până când devin arămii.

Pentru salată, tocați roșiile cubulețe și pătrunjelul fin. Puneți apă fierbinte pentru cus-cus pentru a se înmuia și lăsați-l câteva minute.

Amestecați roșiile cu pătrunjelul și cus-cus-ul înmuiat, condimentați cu sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie după gust și decorați cu sâmburi de rodie.

Serviți alături de falafel. Poftă bună!