Există o mulțime de feluri de a combina carnea de pui, smântâna și ciupercile în același preparat culinar, care mai de care mai gustoase și mai aromate. Să ne gândim doar la papricaș, tocăniță sau diferite combinații de sosuri cu smântână și ciuperci. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte gustoasă și ușor de făcut. Carnea de pui este rumenită înainte și va avea o crustă subtilă de făină. Gustul de carne prăjită în unt va da o notă aparte preparatului și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească. 

Puteți servi escalopul de pui cu mămăliguță, cu piure, cu orice garnitură vă place sau simplu. 

Escalop de pui cu ciuperci și smântână
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 400 g ciuperci
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • pătrunjel
  • ulei
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui în file-uri. Asezonați cu sare și piper, după care treceți fiecare bucată de carne prin făină, ca la șnițele. Tocați mărunt ceapa și usturoiul.

Puneți la încins o tigaie cu ulei și unt. Când acesta din urmă s-a topit, adăugați bucățile de pui și rumeniți-le pe fiecare parte, câte 2-3 minute. Când carnea s-a rumenit, o scoateți pe o farfurie.

În aceeași tigaie, puneți vinul și lăsați câteva minute să se evapore alcoolul. Adăugați apoi ceapa și usturoiul și căliți câteva minute, după care puneți și ciupercile curățate și tăiate felii. Asezonați cu sare și piper.

Când legumele s-au călit și lichidul din tigaie s-a evaporat, adăugați smântâna lichidă. Puneți din nou bucățile de pui în tigaie, omogenizați-le cu sosul și cu ciupercile și mai lăsați să fiarbă toate împreună 5 minute.

Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!