Vezi de dulceață de vișine ca la bunica acasă. Cum se prepară și căt timp se fierbe una dintre cele mai bune si mai aromate dulcețuri.

Dulceață de vișine. Preparare, fierbere, secrete!

Dulceața de vișine este una dintre cele mai bune și mai aromate pe care le puteți face în această perioadă. Vișinele sunt niște fructe ieftine, la îndemână și foarte aromate, așa că vă puteți bucura de gustul lor și pe parcursul anului, în dulceață.

În mod natural, vișinele sunt acrișoare, așa că echilibrul dintre acrișor și dulce în dulceață va fi perfect. O dulceață corectă și sănătoasă nu trebuie să aibă decât trei ingrediente principale: fructe, zahar și zeamă de lămâie sau sare de lămâie. Și, opțional, arome precum scorțișoară, vanilie etc. Dar fără aditivi sau conservanți.

Cantitatea de zahăr depinde și de gusturi și de cât de dulci sau acre sunt fructele în mod natural, dar, în general, raportul optim între fruct și zahăr este de 1 la 1,5. 

Cum se prepară dulceața de vișine

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1,5 kg vișine fără sâmburi
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare

Spălați și curățați vișinele de sâmburi. Puneți zahărul peste vișine și amestecați ușor, având grijă să nu zdrobiți vișinele. Lăsați amestecul la frigider cel puțin o oră.

După o oră, puneți dulceața la fiert. Adăugați zeama de lămâie sau un vârf de linguriță de sare de lămâie. Fierbeți la foc mic și îndepărtați spuma care se formează la suprafață.

Cât timp se fierbe dulceața de vișine

Lăsați dulceața să fiarbă 20 de minute din momentul în care a început să formeze spumă. Opriți focul și lăsați dulceața să se răcorească. Chiar dacă pare lichidă, dulceața se va închega atunci când se va răci. Datorită timpului scurt de fierbere, dulceața își va păstra culoarea frumoasă și nu va deveni maro.

Turnați dulceața fierbinte în borcane sterilizate, închideți ermetic și întoarceți borcanele cu fundul în sus, pentru a se vida.