Dulceață de vișine

Apare în Dulceata, Prajituri cu visine, Dulciuri

Dulceață de vișine
4 voturi
3 4

Dulceața de vișine este una dintre cele mai bune și mai aromate pe care le puteți face în această perioadă. Vișinele sunt niște fructe ieftine, la îndemână și foarte aromate, așa că vă puteți bucura de gustul lor și pe parcursul anului, în dulceață.

În mod natural, vișinele sunt acrișoare, așa că echilibrul dintre acrișor și dulce în dulceață va fi perfect. O dulceață corectă și sănătoasă nu trebuie să aibă decât trei ingrediente principale: fructe, zahar și zeamă de lămâie sau sare de lămâie. Și, opțional, arome precum scorțișoară, vanilie etc. Dar fără aditivi sau conservanți.

Cantitatea de zahăr depinde și de gusturi și de cât de dulci sau acre sunt fructele în mod natural, dar, în general, raportul optim între fruct și zahăr este de 1 la 1,5. 

Ingrediente

  • 1,5 kg vișine fără sâmburi
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați și curățați vișinele de sâmburi. Puneți zahărul peste vișine și amestecați ușor, având grijă să nu zdrobiți vișinele. Lăsați amestecul la frigider cel puțin o oră.

După o oră, puneți dulceața la fiert. Adăugați zeama de lămâie sau un vârf de linguriță de sare de lămâie. Fierbeți la foc mic și îndepărtați spuma care se formează la suprafață.

Lăsați dulceața să fiarbă 20 de minute din momentul în care a început să formeze spumă. Opriți focul și lăsați dulceața să se răcorească. Chiar dacă pare lichidă, dulceața se va închega atunci când se va răci. Datorită timpului scurt de fierbere, dulceața își va păstra culoarea frumoasă și nu va deveni maro.

Turnați dulceața fierbinte în borcane sterilizate, închideți ermetic și întoarceți borcanele cu fundul în sus, pentru a se vida.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Dulceață de gogonele pentru iarnă

Toamna este sezonul în care pregătim conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre murături, gemuri, dulcețuri sau compot, avem la...

Dulceață de dovleac plăcintar

Toamna este sezonul dovleacului plăcintar, dar și al conservelor pentru iarnă, așa că este un moment numai bun să preparăm o dulceață...

Dulceață de gutui

Gutuile sunt fructe de sezon, așa că este momentul perfect pentru a le conserva peste iarnă, sub o formă sau alta. Aromate, parfumate și cu o...

Dulceață din fructe de soc

Dacă primăvara ne bucurăm de aroma deosebită a socului prin suc și sirop, în toiul verii este momentul optim pentru a prepara o...

Dulceață de piersici

Gemurile, dulcețurile și compoturile sunt variante nemaipomenite pentru a vă bucura de aroma și parfumul fructelor proaspete pentru tot restul...

Dulceață de roșii cherry

Pentru unii, ideea de a face dulceață din alimente pe care în mod normal le consumăm în combinații sărate de gust este cel puțin...

Dulceață de pepene galben

Dacă aici v-am arătat cum să faceți dulceață de pepene roșu , nu putea lipsi, evident, o rețetă de dulceață de pepene galben. Este...

Dulceață de pepene roșu

A început sezonul pepenilor, iar piețele și supermarketurile sunt pline de pepeni verzi și galbeni, de la producători români. Este...

Dulceață de nuci verzi

Dulceața de nuci verzi este considerată o delicatesă în bucătăria românească și pe bună dreptate! Este foarte gustoasă, dar...

Dulceață de cireșe amare

Suntem în plin sezon al cireșelor și căpșunilor, așa că o rețetă de dulceață de cireșe este mai mult decât...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta