Apare în Dulciuri, Dulceata, Gem
Pentru unii, ideea de a face dulceață din alimente pe care în mod normal le consumăm în combinații sărate de gust este cel puțin ciudată. Dar, dacă ne gândim că roșia este, de fapt, considerată fruct, ideea de dulceață de roșii nu mai pare așa ciudată, nu?
Roșiile cherry au o aromă și o dulceață aparte. Gustul mult mai intens decât al roșiilor obișnuite și faptul că au multă pulpă și foarte puțină zeamă le face perfecte pentru a fi consumate și pe post de desert, sub formă de dulceață, sau pe o felie de pâine prăjită cu unt.
Astăzi vă propunem o rețetă simplă de dulceață de roșii cherry, cu care să vă răsfățați simțurile pe tot parcursul anului. Puteți adăuga și condimente extravagante, dacă vreți un gust aparte, cum ar fi chilli sau cardamom. Noi vă prezentăm rețeta cea mai simplă, pornind de la care puteți improviza și da o notă exotică dulceței.
Ingrediente
Mod de preparare
Spălați roșiile cherry și îndepărtați codițele. Tăiați roșiile cherry pe jumătate și puneți-le într-un vas. Adăugați zahărul și zeama de lămâie peste și lăsați vasul la frigider pentru câteva ore sau ideal peste noapte.O salata de vara, usoara dar consistenta.