Dulceață de piersici

Apare în Dulceata, Prajituri cu fructe, Dulciuri

Dulceață de piersici
7 voturi
3 7

Gemurile, dulcețurile și compoturile sunt variante nemaipomenite pentru a vă bucura de aroma și parfumul fructelor proaspete pentru tot restul anului. O dulceață făcută corect va fi întotdeauna parfumată și fructele își vor păstra forma și textura, fără să se confunde cu siropul.

Spre deosebire de gem și marmeladă, dulceața se fierbe foarte puțin, tocmai pentru ca siropul să intre în fruct și acesta să rămână cât mai ferm. Dulceața de piersici pe care v-o prezentăm astăzi este foarte simplu de făcut, delicioasă și este excelentă pe o felie de pâine prăjită cu unt. 

Ingrediente

  • 1 kg piersici curățate
  • 750 g zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • 1 păstaie vanilie
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Curățați piersicile de coajă și sâmburi și tăiați-le cubulețe. Puneți piersicile într-o oală cu fundul dublu, adăugați zahărul, zeama de lămâie și păstaia de vanilie crestată și lăsați la frigider pentru câteva ore, ideal peste noapte.

Când zahărul s-a topit și fructele și-au lăsat zeamă, puneți oala pe foc și fierbeți 10 minute din momentul în care dă în clocot. Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați să se răcească.

După ce s-a răcit complet, dați din nou la frigider dulceața și lăsați-o peste noapte. A doua zi, fierbeți din nou dulceața, de data aceasta pentru 30 de minute, îndepărtând spuma care se formează la suprafață.

Lăsați dulceața să se răcească câteva minute, după care o puteți turna în borcane sterilizate.

Întoarceți borcanele cu capacul în jos, pentru a se vida. Păstrați dulceața peste iarnă.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Trifle Cu Ciocolata Alba Si Jeleu De Piersici

Este desertul perfect pentru a fi impartit cu prietenii, familia si cei dragi. Incearca aceasta reteta cu ciocolata alba si piersici proaspete.

Tarta Cu Piersici Fara Coacere

Pentru acest desert folosesti frigiderul in locul cuptorului, ceea ce este perfect pentru zilele toride de vara.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta