Dulceață de cireșe amare

Apare în Dulceata, Prajituri fara coacere, Prajituri cu fructe

Dulceață de cireșe amare
5 voturi
5 5

Suntem în plin sezon al cireșelor și căpșunilor, așa că o rețetă de dulceață de cireșe este mai mult decât binevenită. Alături de compoturi și siropuri concentrate, dulceața este unul dintre cele mai gustoase și ieftine deserturi tradiționale. Vă puteți bucura de ea în orice perioadă a anului, pentru că o puteți păstra pentru tot restul anului.

Puteți face dulceață de cireșe amare sau din orice soi de cireșe, este la fel de gustoasă. O puteți savura cu clătite, cu papanași sau cu pâine prăjită și unt sau simplă, este la fel de bună în orice combinație. 

Ingrediente

  • 3 kg cireșe amare
  • 3 kg zahăr
  • zeama de la o lămâie și jumătate
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați cireșele și îndepărtați-le sâmburii. Puneți zahărul peste ele și amestecați bine. Lăsați amestecul câteva ore la rece, ideal peste noapte, până când zahărul s-a dizolvat.

Puneți dulceața la fiert și adăugați zeama de lămâie peste. Când începe să fiarbă, îndepărtați spuma care se formează la suprafață. Lăsați să fiarbă la foc mic, până când lichidul din vas a scăzut cam cu o treime.

Opriți focul și testați dulceața dacă a fiert. Într-un pahar cu apă rece, puneți câteva picături de dulceață. Dacă dulceața rămâne coagulată și se lasă pe fundul paharului, înseamnă că este gata. Dacă se dizolvă imediat, înseamnă că mai trebuie fiartă.

Lăsați dulceața să se răcească după ce este gata, dar nu până ajunge la temperatura camerei. Turnați dulceața în borcane, închideți-le etanș și întoarceți borcanele cu fundul în sus, pentru a se vida.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Dulceață de gogonele pentru iarnă

Toamna este sezonul în care pregătim conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre murături, gemuri, dulcețuri sau compot, avem la...

Dulceață de dovleac plăcintar

Toamna este sezonul dovleacului plăcintar, dar și al conservelor pentru iarnă, așa că este un moment numai bun să preparăm o dulceață...

Dulceață de gutui

Gutuile sunt fructe de sezon, așa că este momentul perfect pentru a le conserva peste iarnă, sub o formă sau alta. Aromate, parfumate și cu o...

Dulceață din fructe de soc

Dacă primăvara ne bucurăm de aroma deosebită a socului prin suc și sirop, în toiul verii este momentul optim pentru a prepara o...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta