Dulceață de ceapă roșie

Apare în Mancaruri cu legume, Dulceata, Sosuri

Dulceață de ceapă roșie
3 voturi
3 3

Dulceața de ceapă roșie este un preparat inspirat din bucătăria franceză, fin și delicios, care poate fi inclus într-o mulțime de combinații alimentare. Dulceața de ceapă sau rețeta de ceapă confiată este o combinație de gusturi: dulce, acrișor și puțin iute, care se potrivește de minune în sendvișuri sau alături de o friptură delicioasă. 

Ingrediente

  • 500 g ceapă roșie
  • 40 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • piper
  • 1 lingură zahăr brun
  • 2 linguri cremă sau reducție de oțet balsamic
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Curățați și spălați ceapa, după care tăiați-o julien. Puneți uleiul și untul într-o tigaie pe foc. Când untul s-a topit, adăugați ceapa, sare și piper și căliți la foc mic timp de 10 minute. Amestecați din când în când.

Când ceapa s-a înmuiat și a devenit translucidă, adăugați zahărul și lăsați tot la foc mic. După 8-10 minute, zahărul va începe să se caramelizeze. Atenție, acesta nu trebuie să se ardă! Când zahărul s-a caramelizat, adăugați reducția de oțet balsamic și amestecați din nou. Mai lăsați pe foc un minut, după care dulceața de ceapă este gata.

O puteți servi cu fripturi, în sendvișuri sau alături de garnitura preferată. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Piure irlandez cu varză și ceapă verde

Banalul piure de cartofi este o garnitură pe cât de populară și ușor de făcut, pe atât de versatilă. Iar rețeta pe care v-o...

Cremă de brânză cu ceapă verde

Crema de brânză nu trebuie să lipsească de la niciun aperitiv, dar poate fi preparată și servită și pe post de gustare. Este simplu...

Nuferi de ceapă pane

Ingredientele simple, la îndemână, pot fi transformate în preparate spectaculoase, cu care să vă impresionați familia și...

Panna cotta cu vanilie și dulceață

Dintre deserturile fără coacere, panna cotta este o alegere delicioasă, cremoasă și foarte simplu de realizat. Se face ușor, dar aveți...

Chifteluțe indiene de ceapă

Chifteluțele indiene de ceapă, sau onion bhaji, sunt un aperitiv foarte simplu, delicios și de efect. Se fac foarte ușor și rapid, sunt de...

Quiche cu ceapă caramelizată, bacon și cheddar

Nimic nu se compară, într-o zi rece, cu o tartă caldă, fie că este vorba despre una dulce sau sărată, care să-și împrăștie...

Ficăței cu mere și ceapă roșie

Ficatul de pui este o sursă excelentă de proteine și fier, dar mulți se feresc de el, din cauză că este pretențios de gătit. Dacă nu este...

Dulceață de gogonele pentru iarnă

Toamna este sezonul în care pregătim conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre murături, gemuri, dulcețuri sau compot, avem la...

Dulceață de dovleac plăcintar

Toamna este sezonul dovleacului plăcintar, dar și al conservelor pentru iarnă, așa că este un moment numai bun să preparăm o dulceață...

Dulceață de gutui

Gutuile sunt fructe de sezon, așa că este momentul perfect pentru a le conserva peste iarnă, sub o formă sau alta. Aromate, parfumate și cu o...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta