Dulceață de căpșuni - cea mai simplă rețetă

Apare în Dulceata, Prajituri cu capsuni, Dulciuri

Dulceață de căpșuni - cea mai simplă rețetă
6 voturi
3 6

Care este cea mai gustoasă formă de a păstra aroma și parfumul căpșunilor tot timpul anului, dacă nu dulceața? Este sezonul lor, căpșunile sunt vedeta pe tarabele din piețe și în grădini, așa că este momentul perfect pentru o rețetă de dulceață de căpșuni.

Există mai multe feluri de a prepara dulceața de căpșuni, dar cu acesta nu aveți cum să dați greș. O rețetă de dulceață simplă, dar foarte gustoasă, fără conservanți sau gelatină, doar din căpșuni, zahăr și puțină zeamă de lămâie. Rezultatul - perfect de savurat pe o felie de pâine prăjită cu unt, pe o clătită sau cu o porție de papanași cu smântână. 

Ingrediente

  • 2 kg căpșuni
  • 1,5 kg zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați căpșunile și curățați-le de codițe. Este important ca mai întâi să le spălați și abia apoi să le curățați, pentru că altfel căpșunile se vor umple de apă și le va fi diminuat gustul.

Puneți căpșunile curățate într-o oală încăpătoare și puneți zahărul peste ele. Amestecați puțin, cu grijă, fără să zdrobiți căpșunile. Lăsați oala acoperită la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Când zahărul s-a dizolvat și s-a transformat într-un sirop, puneți dulceața la fiert. Adăugați zeama de lămâie peste și lăsați să fiarbă. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață, amestecând din când în când.

Fierbeți la foc mic până când dulceața a scăzut la jumătate față de cantitatea care era la început. Opriți focul și lăsați dulceața să se răcească. Chiar dacă pare subțire, dulceața se va închega odată ce este rece.

Puneți dulceața în borcane cât încă este călduță.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau...

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

Clătite americane rețetă

Clătitele americane (sau pancakes) sunt un desert delicios, dar pot foarte bine să țină loc de mic dejun. Sunt hrănitoare și gustoase și,...

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor...

Cheesecake rețetă

Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de...

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase....

Albă ca Zăpada - rețetă

Prăjitura Albă-ca-Zăpada este una dintre cele mai populare și iubite prăjituri din bucătăria românească. Poartă acest nume pentru...

Guacamole - rețetă simplă

Ce poți face atunci când ai 2-3 bucăți de avocado bine coapte? Un delicios sos guacamole, numai bun de servit alături de o porție...

Fasole cu ciolan - rețetă tradițională

Dacă nu mănânci fasole cu ciolan pe 1 Decembrie, nu ești român. Fie că alegi să o prepari acasă sau o mănânci în...

Tochitură de porc simplă și delicioasă

Tochitura de porc este una dintre mâncărurile tradiționale, care nu lipsesc de pe mesele românilor, mai ales iarna. Și asta pentru...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta