Dulceață de căpșuni - cea mai simplă rețetă

Apare în Dulceata, Prajituri cu capsuni, Dulciuri

Dulceață de căpșuni - cea mai simplă rețetă
6 voturi
4 6

Care este cea mai gustoasă formă de a păstra aroma și parfumul căpșunilor tot timpul anului, dacă nu dulceața? Este sezonul lor, căpșunile sunt vedeta pe tarabele din piețe și în grădini, așa că este momentul perfect pentru o rețetă de dulceață de căpșuni.

Există mai multe feluri de a prepara dulceața de căpșuni, dar cu acesta nu aveți cum să dați greș. O rețetă de dulceață simplă, dar foarte gustoasă, fără conservanți sau gelatină, doar din căpșuni, zahăr și puțină zeamă de lămâie. Rezultatul - perfect de savurat pe o felie de pâine prăjită cu unt, pe o clătită sau cu o porție de papanași cu smântână. 

Ingrediente

  • 2 kg căpșuni
  • 1,5 kg zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați căpșunile și curățați-le de codițe. Este important ca mai întâi să le spălați și abia apoi să le curățați, pentru că altfel căpșunile se vor umple de apă și le va fi diminuat gustul.

Puneți căpșunile curățate într-o oală încăpătoare și puneți zahărul peste ele. Amestecați puțin, cu grijă, fără să zdrobiți căpșunile. Lăsați oala acoperită la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Când zahărul s-a dizolvat și s-a transformat într-un sirop, puneți dulceața la fiert. Adăugați zeama de lămâie peste și lăsați să fiarbă. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață, amestecând din când în când.

Fierbeți la foc mic până când dulceața a scăzut la jumătate față de cantitatea care era la început. Opriți focul și lăsați dulceața să se răcească. Chiar dacă pare subțire, dulceața se va închega odată ce este rece.

Puneți dulceața în borcane cât încă este călduță.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Dulceață din fructe de soc

Dacă primăvara ne bucurăm de aroma deosebită a socului prin suc și sirop, în toiul verii este momentul optim pentru a prepara o...

Prăjitură Regina Maria - rețetă din caietul bunicii

Dintre toate deserturile, prăjiturile făcute după rețete vechi, transmise din generație în generație, au un gust aparte. Este și...

Chifteluțe pufoase - cea mai simplă rețetă

Atunci când vine vorba despre mâncăruri tradiționale românești, chiftelele sunt una dintre vedetele din bucătărie. Se fac...

Dulceață de piersici

Gemurile, dulcețurile și compoturile sunt variante nemaipomenite pentru a vă bucura de aroma și parfumul fructelor proaspete pentru tot restul...

Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă

Langoșii sau plăcintele prăjite (sau scovergi, așa cum mai sunt numiți) reprezintă un preparat clasic din bucătăria ungurească. Se fac...

Dulceață de roșii cherry

Pentru unii, ideea de a face dulceață din alimente pe care în mod normal le consumăm în combinații sărate de gust este cel puțin...

Dulceață de pepene galben

Dacă aici v-am arătat cum să faceți dulceață de pepene roșu , nu putea lipsi, evident, o rețetă de dulceață de pepene galben. Este...

Dulceață de pepene roșu

A început sezonul pepenilor, iar piețele și supermarketurile sunt pline de pepeni verzi și galbeni, de la producători români. Este...

Cea mai simplă rețetă de brownies

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

Quiche lorraine - cea mai simplă rețetă

Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta