Dulceață de căpșuni - cea mai simplă rețetă

Apare în Dulceata, Prajituri cu capsuni, Dulciuri

Dulceață de căpșuni - cea mai simplă rețetă
6 voturi
5 6

Care este cea mai gustoasă formă de a păstra aroma și parfumul căpșunilor tot timpul anului, dacă nu dulceața? Este sezonul lor, căpșunile sunt vedeta pe tarabele din piețe și în grădini, așa că este momentul perfect pentru o rețetă de dulceață de căpșuni.

Există mai multe feluri de a prepara dulceața de căpșuni, dar cu acesta nu aveți cum să dați greș. O rețetă de dulceață simplă, dar foarte gustoasă, fără conservanți sau gelatină, doar din căpșuni, zahăr și puțină zeamă de lămâie. Rezultatul - perfect de savurat pe o felie de pâine prăjită cu unt, pe o clătită sau cu o porție de papanași cu smântână. 

Ingrediente

  • 2 kg căpșuni
  • 1,5 kg zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați căpșunile și curățați-le de codițe. Este important ca mai întâi să le spălați și abia apoi să le curățați, pentru că altfel căpșunile se vor umple de apă și le va fi diminuat gustul.

Puneți căpșunile curățate într-o oală încăpătoare și puneți zahărul peste ele. Amestecați puțin, cu grijă, fără să zdrobiți căpșunile. Lăsați oala acoperită la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Când zahărul s-a dizolvat și s-a transformat într-un sirop, puneți dulceața la fiert. Adăugați zeama de lămâie peste și lăsați să fiarbă. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață, amestecând din când în când.

Fierbeți la foc mic până când dulceața a scăzut la jumătate față de cantitatea care era la început. Opriți focul și lăsați dulceața să se răcească. Chiar dacă pare subțire, dulceața se va închega odată ce este rece.

Puneți dulceața în borcane cât încă este călduță.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tăiței de casă pentru supă - cea mai simplă rețetă

Nimic nu se compară cu o supă de pasăre, cu tăiței de casă sau cu găluște. Una dintre cele mai gustoase și mai ușoare ciorbe pe care le...

Dulceață de gogonele pentru iarnă

Toamna este sezonul în care pregătim conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre murături, gemuri, dulcețuri sau compot, avem la...

Tort de mere - rețetă de casă

Merele sunt unele dintre fructele toamnei, sunt aromate și ieftine, se găsesc peste tot, așa că deserturile pe bază de mere sunt la mare...

Panna Cotta cu căpșuni

Deserturile fără coacere sunt ușoare, rapide și la îndemână pentru orice gospodină. Se fac ușor și nu aveți cum să dați...

Dulceață de dovleac plăcintar

Toamna este sezonul dovleacului plăcintar, dar și al conservelor pentru iarnă, așa că este un moment numai bun să preparăm o dulceață...

Dulceață de gutui

Gutuile sunt fructe de sezon, așa că este momentul perfect pentru a le conserva peste iarnă, sub o formă sau alta. Aromate, parfumate și cu o...

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Dacă v-ați plictisit de sarmale, puteți încerca o altă rețetă tradițională și delicioasă. Varza a la Cluj este un preparat extrem...

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Există o mulțime de feluri de a face salată de vinete, cu sau fără maioneză, în stil românesc sau în stil arăbesc. Unele...

Prăjitura Boema - rețetă de cofetărie

Există deserturi care nu se vor demoda niciodată și care își vor păstra farmecul indiferent de epocă. Iar prăjiturile de cofetărie,...

Zacuscă de pește (rețetă dobrogeană)

Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de zacuscă, specifică mai degrabă zonei Dobrogei și localităților de pe lângă Dunăre....

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta