Dulceață de bujori

Apare în Prajituri de casa, Dulciuri de post, Dulceata

Dulceață de bujori
3 voturi
3 3

Dacă vă place dulceața de trandafiri, cu siguranță vă va cuceri și cea din petale de bujori. Aromată, parfumată, dulce și rafinată, dulceața de bujori este un desert fin și deosebit, cu care vă veți impresiona musafirii.

E sezonul lor, al bujorilor, așa că încă mai găsiți flori pentru o dulceață aromată și catifelată. Iar dacă vreți să încercați și altceva, puteți prepara și dulceața din flori de liliac

Ingrediente

  • 850 g petale de bujori
  • 4 l apă
  • 4 kg zahăr
  • 6 lămâi
Timp de preparare: 2 ore
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați bujorii sub un jet de apă rece, după care lăsați-i la scurs. Rupeți petalele și asigurați-vă că sunt curate.

Stoarceți zeama de la 4 lămâi și turnați-o peste petalele de bujori. Aceasta ajută la păstrarea culorii petalelor, fără să oxideze sau să se ofilească. Lăsați petalele cu zeama de lămâie să stea la frigider cel puțin o oră.

Puneți apa la fiert împreună cu zahărul și zeama de la celelalte lămâi. Lăsați să fiarbă până când scade la jumătate, după ce zahărul s-a topit. Adăugați petalele de bujori și mai fierbeți 10-15 minute sau până când acestea s-au înmuiat.

Opriți focul și lăsați dulceața să se răcorească, după care o puteți turna în borcane. Închideți borcanele și sterilizați-le dacă vreți să păstrați dulceața de bujori peste iarnă.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Dulceață de gogonele pentru iarnă

Toamna este sezonul în care pregătim conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre murături, gemuri, dulcețuri sau compot, avem la...

Dulceață de dovleac plăcintar

Toamna este sezonul dovleacului plăcintar, dar și al conservelor pentru iarnă, așa că este un moment numai bun să preparăm o dulceață...

Dulceață de gutui

Gutuile sunt fructe de sezon, așa că este momentul perfect pentru a le conserva peste iarnă, sub o formă sau alta. Aromate, parfumate și cu o...

Dulceață din fructe de soc

Dacă primăvara ne bucurăm de aroma deosebită a socului prin suc și sirop, în toiul verii este momentul optim pentru a prepara o...

Dulceață de piersici

Gemurile, dulcețurile și compoturile sunt variante nemaipomenite pentru a vă bucura de aroma și parfumul fructelor proaspete pentru tot restul...

Dulceață de roșii cherry

Pentru unii, ideea de a face dulceață din alimente pe care în mod normal le consumăm în combinații sărate de gust este cel puțin...

Dulceață de pepene galben

Dacă aici v-am arătat cum să faceți dulceață de pepene roșu , nu putea lipsi, evident, o rețetă de dulceață de pepene galben. Este...

Dulceață de pepene roșu

A început sezonul pepenilor, iar piețele și supermarketurile sunt pline de pepeni verzi și galbeni, de la producători români. Este...

Dulceață de vișine

Dulceața de vișine este una dintre cele mai bune și mai aromate pe care le puteți face în această perioadă. Vișinele sunt niște...

Dulceață de nuci verzi

Dulceața de nuci verzi este considerată o delicatesă în bucătăria românească și pe bună dreptate! Este foarte gustoasă, dar...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta