Drob de porc pentru cei care pur și simplu nu suportă mirosul sau carnea de miel. Rețeta de drob folosește carne de porc și, garantat, drobul va ieși la fel de gustos.

Drob de porc - cea mai simplă rețetă

Drobul de porc este un fel de mâncare tradițional, savurat cu multă plăcere în perioada sărbătorilor pascale. Această delicatesă, realizată din măruntaie de porc și condimentată cu verdețuri și mirodenii, surprinde prin gustul său complex și textura sa unică.

Combinând ingrediente precum ficatul de porc, ceapa, usturoiul, verdețurile și ouăle, drob de porc oferă un amestec rafinat de arome și gusturi care te vor cuceri.

Indiferent dacă ești un iubitor de tradiții culinare sau pur și simplu vrei să încerci ceva nou și delicios, drobul de porc este cu siguranță o opțiune care merită explorată.

Rețeta de drob de porc

Preparare 40 minute
Gătire 1 oră
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • 600 g de organe de porc (inimă, ficat, rinichi, splină, plămâni)
  • 400 g de fleică
  • 4 ouă
  • 3, 4 cepe
  • 5 legături de ceapă verde
  • 3 legături de usturoi verde
  • 2 legătură de mărar
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 felie de pâine înmuiată în lapte
  • 50 ml de ulei
  • Sare și piper după preferință

Mod de preparare

În principal, trebuie ca organele să fie spălate bine. Rinichii se curăță de pielițe, se taie în două și se lasă în jur de 30 de minute în apă rece cu 5 linguri de oțet de mere pentru că așa va fi înlăturat mirosul neplăcut.

În pararel, se călesc ceapa tocată și usturoiul verde (doar partea albă) până se înmoaie și își schimbă culoarea, iar apoi se adaugă și inima, plămânii și splina tăiate în cubulețe. Se lasă la foc pentru aproximativ 10 minute, după care se adaugă ficatul și rinichii. Amestecul se călește încă 10-15 minute și la final se adaugă cozile verzi de ceapă și usturoi și se lasă la răcit.

Compoziția rezultată se dă prin mașina de tocat, printr-o sită mare. Același procedeu se face și cu pâinea înmuiată. Se amestecă totul bine și se pun sare și piper după gust.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă jumătate din compoziție, se adaugă 4-5 ouă fierte tari în mijloc și apoi se acoperă cu restul compoziției. Atenție, nu este nevoie de ulei sau unt deasupra, pentru că este suficientă grăsime în ingrediente.

Drobul se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până se rumenește bine, în jur de 50 de minute, maximum o oră.