Dovleceii sunt o legumă foarte versatilă și pot fi integrați într-o mulțime de rețete. Astăzi însă vă propunem o rețetă arăbească de dovlecei umpluți cu carne tocată, rumeniți la cuptor și serviți cu iaurt. 

Rețeta este una simplă, iar dacă știți să faceți ardei umpluți sau vinete umplute, cu siguranță vă va ieși perfect și această rețetă. Nu aveți nevoie decât de câteva condimente în plus, pentru a da o aromă orientală preparatului. 

Dovlecei umpluți cu carne tocată, în stil arăbesc
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 8-10 dovlecei potriviți
  • sare
  • piper
  • 1 cană orez
  • 500 g carne tocată
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • pătrunjel
  • coriandru
  • chilli
  • 1 linguriță chimion
  • 250 ml sos de roșii
  • iaurt pentru servit

Mod de preparare

Spălați dovleceii și tăiați-le capetele. Scobiți miezul cu ajutorul unei lingurițe, având grijă să lăsați o margine de 1/2 cm.

Puneți ceapa tocată la călit în câteva linguri de ulei. Adăugați puțină sare și piper și lăsați până când ceapa s-a înmuiat și a devenit translucidă. Puneți ceapa peste carnea tocată. Adăugați orezul spălat, pătrunjelul tocat și condimentele.

Amestecați bine totul și mai puneți condimente după gust, dacă mai este nevoie. Umpleți dovleceii cu amestecul, folosind o linguriță, dar nu până în capete. Orezul se va umfla și compoziția va ieși în timpul gătirii.

Așezați dovleceii în tavă și turnați sosul de roșii peste ei. Puneți și o jumătate de cană de apă și dați tava la cuptor pentru o oră - o oră și jumătate sau până când carnea din interior este gătită.

Întoarceți dovleceii din când în când, pentru a se găti uniform pe toate părțile. Serviți cu iaurt sau cu smântână proaspătă.

Poftă bună!