Acesti dovlecei crocanti, cu sos delicios cu iaurt, merg perfect pe post de starter pentru mesele in familie.

Dovlecei Pane In Stil Grecesc, Cu Tzatziki
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 300g dovlecei
  • 110g faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 albusuri de ou

Pentru tzatziki:

  • 1/2 castravete mari
  • 250g iaurt grecesc
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 8 cepe verzi, tocate marunt
  • 1 lingura de marar proaspat, tocat
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita de otet de vin alb

Mod de preparare

1. Se taie dovleceii, in felii de 6-7mm grosime. Se pun intr-un castron cu putina sare, se intind pe hartie de bucatarie, apoi se lasa sa se scurga aproximativ 30 de minute. Se cerne faina intr-un castron si se adauga 1/2 lingurita de sare. Se face o adancitura in centru, apoi se adauga 5 linguri de ulei de masline si 150ml de apa rece. Treptat, se incorporeaza faina pentru a face un aluat neted. Se lasa deoparte.

2. Pentru tzatziki, se cojeste jumatate din castravete si se da pe razatoare. Se stoarce excesul de lichid. Se pune iaurtul intr-un castron si se adauga castravetele, usturoiul, ceapa verde, mararul, uleiul de masline, otetul, sarea si piperul, dupa gust.

3. Se incalzeste uleiul la 190C (sau pana cand o bucata de paine se rumeneste in 20 de secunde).

4. Se bat albusurile de ou intr-un castron pana devin usor rigide, apoi se incorporeaza, cu atentie, in aluat. Se trec feliile de dovlecel prin aluat, apoi se prajesc timp de 2 minute pana cand sunt aurii. Se scurg pe hartie de bucatarie, se presara usor cu putina sare si se servesc cu tzatziki.