Dovleceii gatiti in acest mod pot constitui un fel principal de mancare sau pot fi o garnitura delicioasa langa o friptura la gratar.

Dovlecei Condimentati Si Iaurt Cu Curry
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 6-7 dovlecei, taiati pe lungime
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita chimen negru
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingura de coriandru maruntit
  • 1/2 lamaie - sucul
  • Pentru mixul de condimente:
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • Pentru iaurtul cu curry:
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita boabe de mustar
  • 4 fire frunze de curry
  • 1/2 lingurita turmenic
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250g iaurt grecesc
  • 1 buc de 2.5cm ghimbir
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

1. Pentru mixul de condimente, se prajesc condimentele intr-o tigaie uscata timp de 30-60 secunde (cu grija sa nu se arda). Se lasa sa se raceasca, apoi se maruntesc cu ajutorul unui chopper. Se depoziteaza intr-un vas etans. Isi vor pastra aroma timp de pana la 1 luna si se pot folosi peste carnea la gratar si legume.

2. Pentru iaurt, se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga semintele de mustar si frunzele de curry. Atunci cand incep sa se sparga, se adauga rapid turmeric, zahar si sare. Se adauga amestecul peste iaurt, impreuna cu ghimbir, dat pe razatoare si ardeiul iute, tocat marunt, apoi se amesteca bine. Se ajusteaza condimentele dupa gust si se lasa deoparte.

3. Se presara feliile de dovlecel cu ulei, sare si semintele de chimen. Se gatesc pe un gratar fierbinte timp de aproximativ 1 minut pe fiecare parte, pana cand se inmoaie. Se scot pe o farfurie mare. Se stropesc cu mai mult ulei si se presara peste un pic de mix de condimente.

4. Se adauga coriandru si se presara cu suc de lamaie. Se servesc langa iaurtul cu curry.