Prăjitura pufoasă cu brânză de vaci este aromată, delicioasă și se pregătește extrem de simplu și foarte repede. Preparatul oferă senzația de confort și este sățios.

Prajitură pufoasă cu brânză de vaci

Prajitura cu brânză de vaci poate fi consumată la micul dejun sau ca desert, simplu sau cu un topping, cum ar fi tipul preferat de dulceață, și merge de minune lângă cafea.

Pentru ca această prăjitură să aibă o texură deosebită și un gust delicios, toate ingredientele folosite trebuie să fie la temperatura camerei. În plus, este foarte important să nu fie deschis cuptorul în timpul coacerii. Altfel, desertul nu va mai fi pufos, ci va ieși puțin uscat.

Rețeta de prajitură cu brânză de vaci

Preparare 15 minute
Gătire 45 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 7 albușuri de ou
  • 5 linguri de smântână
  • 7 linguri de iaurt
  • 300 de grame de zahăr
  • 200 mililitri de ulei de floarea-soarelui
  • Două căni și jumătate de făină
  • O linguriță de amoniac
  • Coajă de lămâie
  • Sare

Ingrediente pentru pasta de brânză

  • 700 de grame de brânză de vaci
  • 200 de grame de zahăr
  • 3 ouă întregi
  • 4 linguri de griș
  • Un plic de zahăr vanilat

Mod de preparare

Modul de preparare este foarte ușor și rapid. Mai întâi, bateți albușurile spumă, cu zahăr. Apoi, adăugați gălbenușurile, smântâna, iaurtul, uleiul de floarea-soarelui, coaja de lămâie, amoniacul și făina. Amestecați bine și turnați compoziția într-o tavă tapetată cu unt și făină sau acoperită cu hârtie de copt.

Separat, într-un bol încăpător, amestecați bine cele 700 de grame de brânză cu 200 de grame de zahăr, trei ouă întregi, un plic de zahăr vanilat și patru linguri de griș.

Dacă doriți, puteți pune în această compoziție și câteva stafide sau chiar mere curățate de coajă și tăiate în cubulețe mici. Altfel, puteți pune și merișoare, cubulețe de pere sau chiar bucățele de ciocolată, după preferință.

Puneți compoziția rezultată peste aluatul din tavă și dați la cuptorul preîncălzit, pentru 45 de minute. În final, după ce o scoateți din cuptor, tot ce vă rămâne de făcut este să pudrați prăjitura pufoasă cu brânză de vaci cu zahăr pudră și să o porționați cum doriți.

Prăjitura poate fi lăsată și simplă, mai ales dacă doriți să o serviți cu dulceață de căpșune, gem de prune sau un alt topping preferat, sau o puteți acoperi cu glazură de ciocolată, după cum preferați.