Deserturile care se fac rapid, ușor și din ingrediente puține sunt pe placul tuturor. La fel de adevărat este că astfel de deserturi sunt și periculoase, pentru că ne vine să le preparăm tot timpul, mai ales că se fac atât de ușor și din ingrediente la îndemână. 

Astăzi vă sugerăm un desert al cărui nume este foarte sugestiv: este un ”pericol” pentru siluetă, dar merită să ni-l asumăm, măcar în weekend. Este vorba despre un desert care seamănă cu celebrele batoane de ciocolată Twix, cu biscuite, caramel și ciocolată. 

Desert "Pericol" din 4 ingrediente
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 200 g zahăr
  • 40 g biscuiți
  • 450 g ciocolată

Mod de preparare

Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt. Așezați un strat de biscuiți în tavă și lăsați-l deoparte. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Într-o oală pe foc, combinați untul și zahărul. Când acestea s-au topit și încep să fiarbă, opriți focul. Separat, topiți ciocolata la bain marie. Turnați amestecul de zahăr și unt în tavă, peste biscuiți, cât este încă fierbinte.

Turnați și ciocolata și nivelați-o cu o spatulă. Dați tava la cuptor pentru 5 minute. După ce s-a răcit complet, dați-o la frigider.

Tăiați prăjitura sub formă de batoane sau bomboane. Serviți batoanele cu moderație.

Poftă bună!