Rețetele de inspirație orientală sunt nemaipomenite atunci când v-ați plictisit de gustul clasic al preparatelor românești. Cu sau fără carne, rețetele orientale au avantajul condimentelor din belșug, care le dau un gust și o aromă aparte. 

Astăzi vă propunem o rețetă simplă, doar cu legume, potrivită și pentru vegetarieni, dar și în perioadele de post. Puteți profita cât timp mai găsiți vinete și roșii românești, proaspete, pentru a vă bucura de acest curry de legume delicios. 

Curry de vinete cu roșii (de post)
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 600 g vinete, tăiate rondele
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță garam masala
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță coriandru
  • 400 g roșii
  • 400 ml lapte de cocos
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță zahăr (opțional)
  • verdeață
  • orez pentru servit

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tăiați vinetele rondele și ungeți-le cu puțin ulei. Puneți-le pe o tavă și dați-le la cuptor pentru 20 de minute.

Puneți uleiul rămas într-o tigaie pe foc și adăugați ceapa tocată mărunt. Căliți ceapa timp de 5-6 minute, până când s-a înmuiat. Adăugați usturoiul și condimentele și mai lăsați pe foc câteva minute.

Adăugați roșiile decojite și tăiate cubulețe și laptele de cocos. Puneți și vinetele coapte și mai lăsați pe foc 20-25 de minute, până când sosul s-a îngroșat. Gustați și, dacă este prea acid din cauza roșiilor, mai adăugați un praf de zahăr la final.

Opriți focul și decorați cu pătrunjel sau coriandru proaspăt. Serviți cu orez fiert.

Poftă bună!