Cum să faci Pulled Pork perfect

Apare în Mancaruri cu carne, Fripturi, Carne de porc

Cum să faci Pulled Pork perfect
5 voturi
4 5

Una dintre cele mai populare modalități de a găti carnea de porc în ultima vreme este pulled pork. Adică o carne de porc gătită timp îndelungat, la foc mic, până când devine atât de fragedă, încât se desprinde singură. 

Pentru rețeta de pulled pork aveți nevoie, în primul rând, de un vas cu capac de tip slow cooker și multă răbdare. Pentru că preparatul trebuie să stea la cuptor, la foc domol, mai bine de două ore și jumătate. Dar vă garantăm că rezultatul merită așteptarea și nimic nu se compară cu o porție de pulled pork, alături de un pahar de bere rece. 

Ingrediente

  • 3 lingurițe zahăr brun
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță paprika
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • 1 linguriță chimion
  • 750 g carne de porc fără os (ceafă)
  • 2 lingurițe ulei
  • 1 pahar de bere
  • Pentru sos:
  • 250 ml ketchup
  • 100 ml oțet de mere
  • 100 g muștar Dijon
  • 4 linguri zahăr brun
  • 2 lingurițe sos Worcestershire
Timp de preparare: 3 ore si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cultorul la 180 de grade. Curățați bucata de carne de grăsimea în exces. Tăiați bucata de carne dacă este prea mare, astfel încât să încapă într-un vas de tip slow cooker.

Amestecați zahărul cu puțină sare, piper și condimentele și presărați bine peste carnea de porc, pe toate părțile.

Puneți uleiul la încins în vas. Adăugați carnea de porc și rumeniți-o pe toate părțile. Turnați berea astfel încât să acopere carnea, puneți capacul și dați la cuptor, la foc mic, între 2,5 și 3 ore, până când carnea de porc este fragedă și intră cu ușurință furculița în ea.

Dați la o parte capacul și mai lăsați carnea, dacă mai este nevoie, până când lichidul din vas a scăzut, iar carnea poate fi ruptă cu furculița.

Cât timp carnea se răcește puțin, pregătiți sosul. Puneți ingredientele într-un vas pe foc și, când amestecul dă în clocot, lăsați să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când.

Rupeți cartea de porc folosind două furculițe și turnați jumătate din sos peste. Serviți cald, cu chiflă de burger sau cu garnitura preferată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tiramisu Cheesecake, Mixul Perfect Intre Tiramisu Si Cheesecake

Mixul perfect intre Tiramisu si Cheesecake.

Supa De Rosii, O Reteta Simpla Care Merge Perfect Langa Un Sandvis Cu Branza

O supa simpla care merge perfect langa un sandvis cu branza.

Prajitura Cu Guinness Si Ciocolata Combina Perfect Ciocolata Si Berea

O prajitura care combina perfect ciocolata si berea.

Cum să gătești PERFECT creveții

Creveții sunt o alegere delicioasă și light pentru o masă rapidă. Se prepară în câteva minute, au puține calorii, o cantitate...

Cum să faci cireșe confiate

În afară de compotul și dulceața de cireșe , o altă modalitate de a vă bucura de aroma acestor fructe pe tot parcursul anului...

Cum să faci mozzarella acasă

Dacă vă place mozzarella, ar trebui să încercați măcar o dată rețeta făcută în casă. Gustul și cremozitatea mozzarellei pot...

Blat de cacao - perfect pentru orice tort

Baza unui tort reușit pornește de la blat. Un blat pufos, crescut, pe care să îl însiropați și peste care să puneți crema...

Cum să faci o friptură de vită PERFECTĂ

O friptură bună are câteva caracteristici: nu e uscată, este rumenită la exterior și fragedă în interior, nu este nici prea...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta