Atunci când vine vorba despre bucătărie, nu prea dăm atenție preparatelor simple. Avem impresia că știm cum se fac și că nu putem greși. De multe ori, această impresie este greșită și tocmai mâncărurile banale nu ne ies cum trebuie.

Este și cazul piureului de cartofi, pe care fiecare gospodină îl prepară în stilul propriu. E foarte ușor să greșești și să strici preparatul, iar una dintre cele mai mari greșeli este să folosești mixerul. Acesta nu face decât să strice piureul, să-l facă gumat și grețos. Piureul de cartofi perfect are câteva secrete și, dacă țineți cont de acestea, veți obține o garnitură gustoasă, cremoasă și plină de savoare.

Cum să faci piure de cartofi PERFECT
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • 125 ml lapte
  • 65 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățați cartofii, tăiați-i în sferturi și fierbeți-i în apă cu puțină sare. Când au dat în clocot, dați focul la treapta medie și fierbeți timp de 20-25 de minute, amestecând din când în când.

Când cartofii au fiert, scurgeți apa și puneți-i înapoi în oală și mai puneți pe foc pentru 30 de secunde. În felul acesta excesul de apă se evaporă și nu veți obține un piure apos.

Zdrobiți cartofii cu un instrument special pentru piure, NU cu mixerul! Adăugați untul și laptele și încorporați. Continuați să amestecați până când cartofii sunt bine zdrobiți și nu mai există bucăți întregi. Condimentați cu sare și piper.

Piureul este gata și poate fi servit, simplu sau ca garnitură, alături de o friptură, un șnițel sau orice vă place.

Poftă bună!