Cum să faci lipii (pâine libaneză) perfecte

Apare în Paine

Cum să faci lipii (pâine libaneză) perfecte
52 voturi
5 52

Pâinea libaneză (sau lipia) este una dintre cele mai gustoase sortimente de pâine pe care le-am încercat. Se face ușor și o puteți savura cu orice, de la supe cremă, până la salată de vinete, hummus etc.

Astăzi vă învățăm cum să faceți lipii libaneze și să obțineți efectul acela ca la restaurantele cu specific libanez. Pâinile libaneze trebuie să se umfle în cuptor și să devină ca o pernuță de aer. 

Le puteți folosi și pentru shaorma făcută în casă, sau umplute cu ce vreți voi. 

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 1 plic drojdie
  • 270 ml apă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri de susan alb și negru
Timp de preparare: 40 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Cerneți făina într-un bol. Separat, amestecați apa călduță cu drojdia și zahărul și lăsați să crească până își dublează volumul.

Turnați maiaua în mijlocul făinii, puneți sarea, uleiul și începeți să amestecați până când încorporați toată făina. Scoateți aluatul pe un blat de lucru pudrat cu făină și frământați câteva minute, până când coca nu se mai lipește de mâini.

Lăsați aluatul la crescut într-un bol acoperit cu folie de plastic, cel puțin o jumătate de oră.

Începeți să formați lipiile. Luați o bucată din aluat de dimensiunea unei mingi de tenis. Întindeți coca pe suprafața pudrată cu făină, cu ajutorul unui sucitor.

Puneți lipia pe o tavă, puneți semințe de susan deasupra (dacă folosiți) și o dați la cuptorul încins, la temperatură maximă, pentru 4-6 minute.

Lipia se va umfla și se va rumeni perfect în cuptor, cu condiția ca focul să fie la maxim.

Procedați la fel și cu restul de aluat.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cum să faci Egg McMuffin perfect, acasă

Dacă ați mâncat vreodată un mic dejun la fast food, atunci cu siguranță v-ați intersectat cu celebrul MC muffin sau egg MC muffin....

Salatit El Batinjan - salată de vinete libaneză

Suntem în plin sezon al vinetelor, așa că o rețetă de salată de vinete este întotdeauna bine-venită. V-am arătat deja cum...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta