Cel mai spectaculos desert în ultima vreme este tortul cu glazură de tip oglindă. Îl știți cu siguranță, rețelele de socializare sunt pline de poze și filmulețe care mai de care mai spectaculoase cu acest tort. Combinații inedite de culori și modele, care fac din orice tort banal, unul unic și deosebit.

La deserturi, mai mult decât la orice, aspectul contează enorm. Iar torturile cu glazură oglindă sunt, din punctul nostru de vedere, cele mai spectaculoase. Puteți folosi această glazură peste absolut orice tip de tort și de blat și vă asigurăm că rezultatul îi va da pe spate pe prieteni. 

Aveți nevoie doar de câte ingrediente și câteva nuanțe de colorant alimentar. Dar vă puteți descurca foarte bine și cu o singură culoare, din care să faceți o glazură în degrade. De exemplu, dacă aveți doar colorant roșu, veți împărți glazura în patru vase și veți pune o picătură, două, trei de colorant. Obțineți astfel trei nuanțe de roșu și una de alb. 

Vă puteți juca cu culorile cum doriți, imaginația este limita. Noi vă învățăm cum să faceți baza, adică glazura, iar mai departe puteți improviza. 

Cum să faci glazură tip oglindă pentru tort
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 300 ml apă
  • 375 g zahăr
  • 1 cutie lapte condensat
  • 10 g gelatină
  • 750 g ciocolată albă
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Puneți apa și zahărul într-un vas pe foc și amestecați până când zahărul s-a topit și siropul fierbe. Opriți focul și adăugați laptele condensat.

Puneți gelatina la înmuiat într-un bol cu apă rece și rupeți ciocolata bucățele. După ce s-a înmuiat, puneți gelatina scursă de apă peste glazură și omogenizați bine. Turnați totul peste ciocolata albă și amestecați foarte bine.

Puteți amesteca cu un mixer vertical, dacă este nevoie. Când glazura s-a omogenizat, strecurați-o pentru o fi siguri că nu există bucăți de ciocolată netopită. Împărțiți glazura în mai multe vase, în funcție de câte culori folosiți.

Puneți câteva picături de colorant alimentar în fiecare vas și amestecați bine. Turnați glazura peste tort și culorile se vor amesteca foarte frumos.