Dacă ați mâncat vreodată un mic dejun la fast food, atunci cu siguranță v-ați intersectat cu celebrul MC muffin sau egg MC muffin. Celebrul sendviș cu bacon, ou și cașcaval este micul dejun perfect într-o dimineață de weekend, alături de o cafea sau un pahar de suc de portocale. 

Există mai multe variante de a reproduce un MC muffin în propria bucătărie. Puteți alege fie ou ochi, fie omletă. Astăzi vă prezentăm o variantă simplă și rapidă cu ou ochi și bacon. Alegeți o chiflă pufoasă și un cheddar de calitate și reușita este sigură!

Cum să faci Egg McMuffin perfect, acasă
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 linguriță unt
  • 1 chiflă pufoasă
  • 2 felii de bacon
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 felie cheddar

Mod de preparare

Tăiați pâinea pe jumătate și ungeți fiecare bucată de pâine cu puțin unt. Puneți o tigaie la încins pe foc și puneți pâinea cu partea unsă în jos, astfel încât să se rumenească puțin.

Dați pâinea la o parte și puneți feliile de bacon în tigaie. Prăjiți-le până când devin crocante, atât cât vă plac vouă de crocante. Scurgeți-le de grăsime și puneți-le peste partea de jos a chiflei.

Pentru a prepara oul, curățați tigaia de grăsime și puneți un cubuleț de unt. Spargeți oul într-un bol și asezonați-l cu sare și piper. Când untul s-a topit, puneți oul în tigaie, puneți 2 linguri de apă, acoperiți cu un capac și lăsați fix 3 minute. În acest fel, oul se va găti fără să fie îmbibat în ulei.

După ce au trecut cele 3 minute, puneți felia de cheddar deasupra oului și mai lăsați pe foc 30 de secunde, cât să se topească. Puneți oul cu cașcavalul deasupra baconului, adăugați și partea cealaltă a chiflei și serviți sendvișul cald.

Poftă bună!