Cum să faci cireșe confiate

Apare în Dulceata, Cirese, Dulciuri

Cum să faci cireșe confiate
13 voturi
5 13

În afară de compotul și dulceața de cireșe, o altă modalitate de a vă bucura de aroma acestor fructe pe tot parcursul anului este să faceți cireșe confiate. Chiar dacă procedeul poate părea migălos, vă asigurăm că merită efortul! Cireșele se vor păstra întregi și vor deveni ușor transparente. 

Puteți folosi cireșele confiate la prăjituri, deserturi, le puteți savura cu iaurt sau simple. Cireșele confiate se păstrează în borcane sterilizate, cu sau fără sirop. 

Ingrediente

  • 450 g cireșe
  • 550 g zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați cireșele și îndepărtați codițele și sâmburii. Puneți într-un vas pe foc zahărul și o cană cu apă. Amestecați și lăsați până când se topește zahărul.

Adăugați cireșele și amestecați. Lăsați să fiarbă 3 minute după momentul în care dă în clocot. Opriți focul și lăsați să se răcească. După ce s-a răcit, scoateți cireșele și strecurați-le.

Puneți zeama de lămâie peste sirop și mai fierbeți timp de 10 minute. Adăugați din nou cireșele și mai dați într-un clocot. Opriți focul și lăsați amestecul să stea în vasul acoperit până a doua zi.

A doua zi, dați din nou în clocot și fierbeți pentru 3 minute. Opriți focul și lăsați să se răcească, după care scoateți cireșele, una câte una, pe o hârtie de copt. Veți vedea că cireșele au căpătat acea culoare transparentă și s-au păstrat întregi.

Puneți cireșele scurse de sirop în borcane sau în cutii care se închid ermetic. Le puteți păstra așa sau în sirop, este la alegerea voastră.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cum să faci Egg McMuffin perfect, acasă

Dacă ați mâncat vreodată un mic dejun la fast food, atunci cu siguranță v-ați intersectat cu celebrul MC muffin sau egg MC muffin....

Smochine confiate

Diferența dintre dulceață, gem și fructe confiate este că acestea din urmă se fierb mai puțin și în două reprize. Rezultatul...

Înghețată cheesecake cu cireșe

Nu știm alții cum sunt, dar deviza noastră, vara, este: nicio zi fără înghețată . Dacă dai o căutare, vei găsi o mulțime de...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta