Croque Monsieur este, așa cum sugerează și numele, un sendviș clasic franțuzesc, care se face în pâine. Este delicios, simplu de făcut, se servește cald și se potrivește atât pentru micul dejun, cât și ca gustare. 

Croque Monsieur
Timp total 30 minute

Ingrediente

2 linguri unt o cană lapte 3 linguri făină o pâine muștar Dijon șuncă presată parmezan ras brânză Gruyere sare piper

Mod de preparare

Topiți untul într-un vas pe foc și adăugați făina paste el. Dați laptele într-un clocot, separat. Când amestecul de unt și făină începe să se întărească, turnați laptele fierbinte peste el, amestecând cu un tel. Puneți sare, piper și cimbru și mai lăsați să fiarbă pentru 2-3 minute.

Tăiați partea de sus a pâinii, scoateți parțial miezul și ungeți cu muștar. Puneți felii de șuncă și jumătate din brânza gruyere rasă. Puneți pe o tavă și dați la cuptor până când brânza s-a topit.

Scoateți și turnați din sosul de lapte peste. Presărați restul de brânză rasă și parmezan și dați la cuptor din nou pentru 10 minute, cu flacără de sus. Lăsați să se răcească și serviți.

Poftă bună!