Atunci când aveți poftă de o gustare rapidă sau de un aperitiv de efect, aceste crochete cu cașcaval vă scot din încurcătură. Se fac ușor, sunt delicioase și le puteți prepara pentru orice ocazie. Le puteți servi și simple, sau alături de un pahar de bere, pe post de gustare, în timp ce vizionați un film.

În plus, crochetele de cartofi cu cașcaval reprezintă un preparat economic, pentru care aveți nevoie doar de câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână, acasă. 

Crochete de cartofi cu cașcaval
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g cartofi fierți
  • 25 g parmezan
  • 1 linguriță verdeață tocată
  • sare
  • piper
  • cașcaval
  • 1 ou
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de pesmet
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Fierbeți cartofii întregi, în coajă. După ce s-au răcit parțial, îi puteți curăța și pasa.

Amestecați pasta de cartofi rece cu parmezanul ras, sare, piper, verdeață tocată fin. Puneți 2 linguri de pesmet sau cât este nevoie pentru a lega compoziția și a forma o pastă maleabilă.

Tăiați cașcavalul cubulețe sau bastonașe, în funcție de forma pe care vreți să o aibă crochetele. Formați în mână crochetele și puneți cașcavalul în mijloc.

Sigilați conținutul astfel încât cașcavalul să fie acoperit de pasta de cartofi. Puneți uleiul la încins și treceți crochetele prin făină, ou bătut și pesmet, exact ca la șnițele.

Prăjiți crochetele în ulei încins, până când devin aurii. Poftă bună!