Fructele de mare se potrivesc perfect cu aceasta paine umpluta cu feta.

Creveti Si Paine Cu Feta
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 2 lingurite seminte de mustar
  • 2 linguri de seminte de chimen
  • 1 lingurita de seminte de coriandru
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, fin taiata
  • 1 ardei iute, tocat fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 lingurite garam masala
  • 2 lingurite de turmeric
  • 2 lingurite de coriandru
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 250g rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 250g spanac
  • 250g creveti
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • coriandru, tocat fin
  • sare si piper
  • Pentru paine:
  • 300g faina
  • 300g iaurt natural
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 100g branza feta, sfaramata

Mod de preparare

1. Pentru paine, se amesteca toate ingredientele cu exceptia uleiului si a branzei intr-un castron mare. Se framanta pana cand se formeaza un aluat - este un fel de aluat lipicios - apoi se formeaza 6 bile cantarind aproximativ 50g fiecare si se intind pana la aproximativ 1 cm grosime. Se perie fiecare paine cu ulei, apoi se presara feta in mijloc si se pliaza aluatul pentru a incorpora branza. Se intinde fiecare paine, usor, pana la aproximativ 15 cm in diametru.

2. Se incalzeste o tava grill si se gateste fiecare paine pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie.

3. Se pune o tigaie la foc mediu si se adauga semintele de mustar, chimen si coriandru. Cand incep sa se prajeasca, se adauga uleiul si ceapa si se gatesc usor pana cand ceapa este moale.

4. Se adauga ardei iute si usturoi si se gateste inca un minut. Se adauga garam masala, turmeric, coriandru macinat, boia de ardei si 3 linguri de apa. Se pun rosiile si se gatesc pana cand sunt dulci si moi, apoi se adauga spanacul. Se adauga crevetii, sucul de lamaie, coaja si coriandrul si se condimenteaza dupa. Se toarna in boluri si se serveste cu painea calda.