Creveți Scampi

Apare în Fructe de mare, Peste

Creveți Scampi
7 voturi
3 7

Peștele și fructele de mare sunt întotdeauna o alegere delicioasă și sănătoasă pentru o masă rapidă. Au avantajul că se gătesc ușor și rapid și sunt gustoase în orice ocazie. 

Astăzi vă propunem cea mai simplă rețetă de creveți, cu care nu aveți cum să dați greș. Dacă nu ați mai gătit creveți niciodată, aceasta este rețeta cu care puteți începe, pentru că este foarte simplă și de efect. 

Ingrediente

  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 4 lingurițe unt
  • 3-4 căței de usturoi
  • 500 g creveți
  • sare
  • piper
  • 1/4 pahar de vin alb
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • pătrunjel
Timp de preparare: 20 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți uleiul și untul într-o tigaie pe foc. Adăugați usturoiul tocat și sotați 30 de secunde. Adăugați creveții și lăsați 1-2 minute, sau până când devin rozalii, după care întoarceți-i și pe partea cealaltă.

Puneți vinul, sare și piper și mai lăsați pe foc 2 minute sau până când vinul scade și creveții sunt gătiți. Nu lăsați prea mult pe foc creveții, pentru că se vor întări.

Adăugați zeama de lămâie și opriți focul. Presărați pătrunjel proaspăt tocat și serviți creveții simpli sau cu garnitura preferată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Fettuccine Alfredo cu creveți

Rețetele de paste cu fructe de mare sunt unele dintre cele mai simple și mai gustoase pe care le puteți pregăti. Sunt delicioase, sănătoase...

Supă cremă picantă cu creveți

Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra...

Burgeri de creveți cu avocado

De când au revenit la modă burgerii, aproape că nu există restaurant în care să nu îi găsești, în formă clasică...

Cum să gătești PERFECT creveții

Creveții sunt o alegere delicioasă și light pentru o masă rapidă. Se prepară în câteva minute, au puține calorii, o cantitate...

Gnocchi cu creveți și sos de parmezan

Combinația de paste cu creveți și parmezan este întotdeauna una irezistibilă. Mai ales dacă vorbim despre gnocchi, acele paste dense...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta