Creveti Marinati La Gratar
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1/3 cana de ulei de masline
  • 1/4 cana sos de rosii
  • 2 linguri de otet
  • 2 linguri de busuioc proaspat, tocat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita ardei iute
  • 1kg creveti proaspeti, decojiti

Mod de preparare

1. Intr-un castron mare, se amesteca usturoiul, uleiul de masline, sosul de rosii si otetul. Se asezoneaza cu busuioc, sare si ardei iute. Se adauga crevetii in castron, si se amesteca pana sunt acoperiti uniform. Se acopera si se lasa la frigider timp de 30 de minute pana la 1 ora, amestecand din cand in cand.

2. Se incalzeste gratarul la foc mediu. Se pun crevetii pe frigarui, intepandu-i o data in apropiere de coada si o data in apropierea capului. Se pune putin ulei in tigaie.
Se gatesc crevetii timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Se servesc langa garnitura preferata.