Creme brulee - cea mai simplă rețetă

Apare în Dulciuri, Prajituri de casa, Prajituri cu crema

Creme brulee - cea mai simplă rețetă
2 voturi
4 2

Un desert cremos și delicios este întotdeauna bine-venit, fie că vorbim despre o după-amiază în familie, o zi de naștere, sau vizita unor prieteni. Iar creme brulee este un desert perfect pentru orice ocazie.

Astăzi vă propunem una dintre cele mai simple rețete de creme brulee, cu care nu aveți cum să dați greș. Cantitățile exacte vă asigură reușita, iar dacă vreți să preparați mai multe porții, tot ce aveți de făcut este să le multiplicați. 

Ingrediente

  • 375 ml frișcă lichidă
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 60 g zahăr
  • 5 ml esență de vanilie
  • 1 lingură zahăr brun pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 160 de grade și pregătiți 4 forme de ceramică pe care le puneți pe o tavă.

Amestecați cu mixerul gălbenușurile și zahărul, până când acesta s-a topit și crema capătă un aspect pufos și gălbui.

Puneți frișca lichidă într-un vas pe foc și lăsați până când începe să fiarbă. Opriți focul și începeți să turnați frișca fierbinte peste crema de gălbenuș și zahăr. Turnați treptat, amestecând încontinuu, pentru ca oul să nu se coaguleze.

Adăugați vanilia și amestecați din nou. Turnați crema în mod egal în cele patru recipiente. Puneți apă în tavă și dați-o la cuptor pentru 30-35 de minute sau până când crema s-a închegat. Presărați zahăr brun deasupra și caramelizați, folosind o ustensilă specială, dacă aveți așa ceva. Dacă nu, mai lăsați la cuptor 5 minute, cu flacără de sus.

Lăsați desertul să se răcească treptat, apoi dați la frigider, acoperit cu folie de plastic. Serviți rece de la frigider.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Creme Brulee Cu Afine

Este o abordare mai sanatoasa a celebrei creme brulee care are un continut ridicat de grasimi saturate. Folosind iaurt, reteta devine mai usoara...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta