Creme Anglaise

Apare în Dulciuri, Creme

Creme Anglaise
19 voturi
4 19

Creme Anglaise este o crema absolut delicioasa, mai ales atunci cand adaugi vanilie pentru o aroma imbietoare. O poti folosi la diverse preparate si merge perfect si langa deserturi cu fructe.

Ingrediente

  • 1 cana smantana
  • 1/2 ceasca zahar
  • 1 baton de vanilie, taiat pe jumatate, pe lungime
  • 4 galbenusuri de ou
  • 2 linguri unt
Timp de preparare: 25 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Intr-o cratita la foc mediu, se combina smantana, 1/4 cana zahar si batonul de vanilie.

2. Intr-un castron, se amesteca galbenusurile de ou si restul de 1/4 cana de zahar pana cand compozitia este cremoasa.

3. Cand amestecul de smantana este aproape de a da in fiert, se ia de pe foc si se indeparteaza batonul de vanilie. Se pune o cantitate mica de smantana fierbinte in amestecul de galbenus de ou, apoi se toarna amestecul de galbenus de ou in restul de smantana fierbinte si se amesteca bine. Se pune, din nou, pe foc si se gateste, amestecand, pana cand crema este suficient de groasa pentru a acoperi spatele unei linguri de metal. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se serveste calda sau rece.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Creme Brulee Cu Afine

Este o abordare mai sanatoasa a celebrei creme brulee care are un continut ridicat de grasimi saturate. Folosind iaurt, reteta devine mai usoara...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta