Atunci când te gândești la năut, automat îți vine în minte o porție delicioasă de hummus cu condimente sau, în orice caz, o mâncare sărată. Dar, năutul poate fi, la fel de bine, o bază pentru un desert delicios, cremos și cu gust de ciocolată. 

Năutul poate fi folosit ca bază pentru o cremă de ciocolată vegană, simplu de făcut, dar foarte gustoasă și consistentă. Gustul neutru al năutului fiert și consistența îl fac perfect ca bază pentru acest desert și nu numai.

Cremă de ciocolată cu năut (Chocolate Hummus)
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 conservă năut fiert
  • 5 lingurițe cacao
  • 100 g ciocolată neagră
  • 6 lingurițe sirop de arțar sau miere
  • 12 lingurițe lapte (vegetal)
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Scurgeți lichidul din conserva de năut și clătiți năutul sub un jet de apă rece. Topiți ciocolata la microunde sau la bain marie.

Puneți toate îngredientele în afară de lapte într-un robot de bucătărie.

Mixați până când obțineți o pastă omogenă. Adăugați laptele și mixați din nou. Dacă vreți o cremă mai subțire, puteți adăuga lapte până ajungeți la consistența dorită.

Serviți această cremă de năut și ciocolată cu fructe, cu pâine, biscuiți sau simplă. O puteți păstra în frigider până la 7 zile, într-un borcan închis ermetic.

Poftă bună!