Crema de ciocolată cu avocado este genul acela de desert pe care îl faci mai repede decât îl mănânci. Procesul de preparare propriu-zis durează câteva minute, iar testul suprem este răbdarea, pentru că are nevoie să stea câteva ore la frigider înainte de a-l savura. 

Chiar dacă pare ciudată combinația dintre ciocolată și avocado, vă asigurăm că este delicioasă. Cremoasă, consistentă și fină, această cremă de ciocolată este desertul perfect atunci când aveți poftă de ceva dulce și care se face rapid. 

Pentru unii, combinația de desert cu avocado este una ciudată, pentru că avocado este folosit mai mult la sosuri, salate, guacamole etc. Dar să nu uităm că avocado este un fruct, nu o legumă, și poate fi integrat la fel de bine și în mâncăruri sărate, și în deserturi.

Textura cremoasă, grasă, și gustul neutru fac din avocado un fruct atât de versatil. Poate fi consumat în aproape orice combinație, iar în deserturi dă o savoare aparte. De exemplu, prăjiturile de ciocolată cu avocado, cremele dulci sau înghețata capătă o textură aparte, iar avocado este ingredientul cheie.

Cremă de ciocolată cu avocado - gata în 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 120 g ciocolată neagră
  • 3-4 avocado bine copți
  • 120 ml sirop de agave
  • 120 g cacao
  • 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o într-un bol, la bain marie, să se topească. O puteți topi și la microunde (30 de secunde). Amestecați câteva minute, până când ciocolata s-a topit complet.

Curățați fructele de avocado de coajă și îndepărtați sâmburele. Puneți jumătățile de avocado, ciocolata topită, siropul de agave și extractul de vanilie într-un robot de bucătărie. Mixați câteva minute, până când totul este omogenizat.

Puneți crema în cupe sau pahare mai mici și dați la rece pentru cel puțin trei ore înainte de a servi.

Poftă bună!