Cremele pe bază de masrcarpone sunt ideale pentru prăjituri și torturi. Sunt pufoase, texturate, delicioase și foarte versatile. Puteți combina brânza mascarpone cu aproape orice alt ingredient, de la cafea, caramel și până la gemuri, dulcețuri sau creme pe bază de vanilie. 

Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de cremă de caramel cu mascarpone, ușor de făcut și potrivită pentru a fi folosită pentru orice fel de tort sau prăjitură. Puteți prepara crema de caramel în casă, este ceea ce se numește dulce de leche și găsiți o rețetă AICI sau o puteți cumpăra din supermarket. 

Cremă de caramel și mascarpone pentru prăjituri și torturi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 400 g caramel (dulce de leche)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Bateți frișca lichidă cu mixerul, cu un praf de sare și cu esența de vanilie, până când capătă volum și consistență. Într-un bol separat, amestecați brânza mascarpone cu crema caramel (dulce de leche). Aceasta poate fi făcută în casă sau o puteți găsi în comerț.

Turnați frișca bătută peste crema de caramel amestecată cu brânza mascarpone. Încorporați cu o spatulă sau cu un tel, pentru a nu sparge bulele de aer.

Când ați terminat de omogenizat toate ingredientele, dați crema la frigider sau folosiți-o imediat pentru torturi și prăjituri.