Cremă catalană cu zahăr caramelizat

Apare în Dulciuri, Prajituri fara zahar, Prajituri de casa

Cremă catalană cu zahăr caramelizat
14 voturi
4 14

Crema spaniolă, sau crema catalană, așa cum mai este numită, este un desert foarte simplu de făcut și de efect. Ca gust și mod de preparare seamănă destul de mult cu crema de zahăr ars, pe care toată lumea o cunoaște, și cu creme brulee. 

Crema catalană este un desert foarte de efect și rapid atunci când aveți musafiri. O puteți prepara de seara și pune în recipiente mici și păstra la frigider peste noapte. Va fi nemaipomenită a doua zi, rece, cu puțin zahăr caramelizat deasupra sau un sirop de caramel. 

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 1/2 portocală
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 baton scorțișoară
  • 1 păstaie de vanilie
  • 7 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță amidon
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți laptele, zeama de la portocală și pe cea de la lămâie, păstaia de vanilie și scorțișoara într-un vas pe foc. Când începe să fiarbă, opriți focul și lăsați 10 minute pentru ca aromele să se amestece și să se răcească puțin.

Bateți cu mixerul gălbenușurile de ou, zahărul și amidon, până când obțineți o cremă mai deschisă la culoare.

Strecurați laptele infuzat și puneți-l din nou pe foc. Înainte de a începe să fiarbă, adăugați crema de gălbenușuri și amestecați încontinuu, la foc mic, pentru 6-7 minute.

Când crema începe să se îngroașe și formează o peliculă vizibilă pe lingura de lemn, puteți opri focul.

Turnați crema în recipiente mici și acoperiți cu folie de aluminiu sau de plastic, pentru a nu se forma o peliculă la suprafață. Lăsați să se răcească complet, după care dați crema la frigider.

Pentru a servi, presărați puțin zahăr deasupra, pe care îl veți carameliza cu ajutorul unei flăcări. Serviți crema rece, cu zahăr caramelizat deasupra sau simplă.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cheesecake cu cremă de cocos

Atunci când aveți poftă de un desert cu brânză, cheesecake-ul este cea mai bună alegere. O prăjitură pretențioasă în...

Supă cremă de țelină

Supele cremă sunt cel mai ușor de făcut, dintre toate ciorbele și supele. Nu necesită mult timp de gătire și nici o pregătire foarte...

Supă cremă de porumb cu bacon

În piețe și supermarketuri a apărut deja porumbul de fiert, așa că rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, dar...

Supă cremă de sfeclă cu ghimbir

Supa cremă de sfeclă este una dintre cele mai de efect din punct de vedere al aspectului. Nu ai cum să treci cu vederea culoarea puternică,...

Labneh - cremă libaneză de iaurt

Aproape că nu există masă tradițională libaneză fără labhen, o cremă consistentă și delicioasă făcută din iaurt gras. Combinația...

Supă cremă de zucchini

Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu...

Ruladă de ciocolată cu cremă mascarpone

Deserturile cu ciocolată și mascarpone sunt o combinație greu de refuzat pentru multă lume. Astăzi vă propunem o ruladă simplă, rapidă,...

Brioșe cu cremă de căpșuni

Căpșunile sunt vedeta în această perioadă, în piețe, în supermarketuri și în grădini. Așa că un desert cu...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta